Wpis z mikrobloga

Duża księgarnia zrobiła mnie w c---a. Kupiłem zestaw książek (4 tomy), mam tego potwierdzenie, a oni przysłali mi jeden tom, po czym zmienili treść oferty dodając w tytule (volume Three) i przekierowując teraz cały ruch na nową ofertę. Na szczęście w historii zapisał się pierwotny link, gdzie „volume three” nie było. W google widnieją dwa linki z obydwoma tytułami. Mam też dane produktu, gdzie jak wół jest ISBN należący do zestawu.
Po zwróceniu uwagi, dlaczego po zakupie, opłaceniu i potwierdzeniu zamówienia zmienili nazwę oferty otrzymałem odpowiedź, że był to błąd i mogę odesłać ten jeden tom a oni zwrócą wpłatę, bo nie przyślą reszty.

Kręcić aferę?
#oszukuja #ksiazki #sklepyinternetowe #kiciochpyta #oszukujo
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@semperfidelis: jeżeli faktycznie doszło do pomyłki i np. coś co kosztuje 500 zł wystawili za 100 zł, to prawdopodobnie i tak nie wyegzekwujesz sprzedaży po błędnej cenie. Jechać ich natomiast trzeba za cwaniactwo, bo powinni się z Tobą skontaktować bezpośrednio i wyjaśnić sprawę, a nie strugać pinokia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ecco Nowy zestaw kosztuje ok 1500 zł. To było wystawione za 610, ale wielokrotnie zaznaczone było, że to egzemplarz outletowy, że jest używana, że może brakować dodatków typu płyty. Zatem cena wcale nie była tak niska. Cały opis wskazywał na komplet.
Ale w------o mnie, że po pierwsze nikt się nie skontaktował, a po drugie i ważniejsze, że zmienili ofertę i przekierowali moją na tamtą nową, gdzie dodane jest „volume Three”.
  • Odpowiedz
wielokrotnie zaznaczone było, że to egzemplarz outletowy, że jest używana, że może brakować dodatków typu płyty. Zatem cena wcale nie była tak niska. Cały opis wskazywał na komplet.

@semperfidelis: no to w sumie też zmienia postać rzeczy. Zalecieli srogo w c---a i Małysz jak najbardziej się należy
  • Odpowiedz