Aktywne Wpisy

Mówcie co chcecie ale perspektywa dalszego ocieplania klimatu jest naprawdę niepokojąca. Wyobraźcie sobie, że za kolejne 20-30 lat w Afryce letnie temperatury sięgałyby po +55,60° C. Przecież to się prędzej czy później skończy jakąś naprawdę masową wędrówką ludów w kierunku Europy czy wojnami o wodę.
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
źródło: temp_file7260922675081997712
Pobierz
wykopowa_ona +33
Ja do Was po prośbie.
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy

Kim zagrać w Elden Ring
I magiem, i postacią walczącą wręcz można mieć super builda. Ja najbardziej lubię hybrydowe, no. STR/FTH i głównie biję wręcz, ale też się leczę, buffuję a i błyskawicą
Nie daj się wkręcić w to całe walenie konia do gier from software, gra jak gra.
Też jestem/byłem casualem w soulslike'ach i zaraz po premierze przeszedłem grę astrologiem, którego w late game przerobiłem z INT na faith z blasphemous blade (taki mieczyk z totalnie OP umiejętnoscią). Pomimo takiego zdawało by się easy mode grę ukończyłem z ledwą biedą, z dużą pomocą każdego dostępnego summona, duchów i graczy w co-op. O ile środek gry takim bulidem był banalny, tak pod koniec zorientowałem się, że ja nie
@Filar_: xD
@needer Mag wymaga jakieś tam wiedzy o grze i mniej wybacza przez niższą liczbę hp i wytrzymałości. Jak grasz pierwszy raz i chcesz mieć łatwiej to graj pod krwawienie. Główne staty które będziesz chciał rozwijać to: witalność, wytrzymałość, zręczność(obrażenie fizyczne broni) i mistycyzm(nabijanie krwawienia), resztę możesz olać. Dokładnie zbadaj okolice lokacji startowej, a znajdziesz