Aktywne Wpisy
Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane

Krzyyyyysiu +270

Wszędzie czytam, że jak wejdą REITy to Polacy juz nigdy nie kupuja swoich mieszkań. Czy fani tych tez są mi w stanie wyjaśnić jak ich zdaniem się to odbędzie? Jakaś prosta ścieżka, która doprowadzi nas dzięki REITom do cen mieszkan w Paryża lub Frankfurtu i Mediolanu.
Pomijam póki co opłacalność takiego dealu z punktu widzenia wspomnianych funduszy i perspektywy polskiego rynku bo te są... jakie są.
W skrajnych przypadkach dochodzi do zmów cenowych, oraz ograniczania podaży - lobbowanie planów zagospodarowania przestrzennego, oraz słynne amerykańskie NIMBY, czyli blokowanie nowych inwestycji przez indywidualnych ludzi, żeby nie spadła rentowność ich własnych nieruchomości i inwestycji.
@rajju: to fajnie dziala jak spora czesc osób jest zmuszona wynajmowac, a nie w kraju jak Polska z drugim po Rumunii najwiekszym odsetkiem właśnościowych mieszkań. Wielką płyte skupia?
Już teraz czynsze w wielkiej płycie są ogromne, głównie przez ogrzewanie. Ludzie sami będą uciekać.
@rajju: w sensie wywłaszczą ludzi z nowej deweloperki?( ͡° ͜ʖ ͡°) Przypominam - Polska to nie Niemcy, prawie 90% ludzi mieszka tu we własnościowym
@rajju już teraz rynek najmu stygnie. Komu wynajmą te dziesiatki tysiecy kolejnych mieszkań? Uzbecy i Nigeryjczycy na Mokotowie wynajmą 2 pokoje za 4k?