Wpis z mikrobloga

6950XT w kazdych testach wychodzi w 90% lepiej od 4070S i 7800XT

@MePix: Tak, polecanie na siłę jakiegoś starego, prądożernego gówna i to jeszcze od amd, byle tylko podtrzymać narrację, że "nvidia be" XD
  • Odpowiedz
@Delintik: Lepiej polecić słabszą kartę za jakieś 500zl więcej bo „jest nowsza”
Ale że w grach daje mniej fps i kosztuje pół tysiąca więcej to już szczegół ()
  • Odpowiedz
@MePix: Przecież ten szajs w większości gier ma zbliżoną albo nieznacznie większą wydajność od zwykłego RTX 4070 (na którym jeszcze można włączyć dlss) i to pobierając przy tym 100W więcej. Mało tego - w normalnych sklepach (tam gdzie w ogóle jeszcze da się go kupić) to kosztuje tyle samo co RTX 4070 Super. Nic nie przemawia za braniem tego złoma, a ty doszukujesz się jeszcze jakichś plusów w polecaniu go
  • Odpowiedz
@Delintik: Weź nie opowiadaj głupot, bo 6950XT jest porównywane do 4070TI Super, tam mają zbliżone FPS do siebie.
Więc nie porównuj karty za prawie 4000zł do karty za 2300zł gdzie wydajność jest prawie taka sama
MePix - @Delintik: Weź nie opowiadaj głupot, bo 6950XT jest porównywane do 4070TI Sup...
  • Odpowiedz
@MePix: Pokazujesz test z januszowego kanału, który nawet nie wiadomo w jaki sposób robi te testy. Obejrzyj sobie coś wiarygodnego, gdzie tester jest osobą publiczną i podpisuje się pod nimi własną twarzą, zamiast po prostu wrzucać filmik z wykresikami.
Delintik - @MePix: Pokazujesz test z januszowego kanału, który nawet nie wiadomo w ja...
  • Odpowiedz
@L3gion: Typ, który odkąd przeglądam ten tag zawsze na przekrór i nawet gdyby nie miało to najmniejszego sensu (jeśli ktoś pyta o zakup podzespołów do komputera) poleca karty amd pyta się mnie jak to jest być fanbojem xD Dobre, nie ma to jak żyć w aż takim wyparciu. Weź sobie poczytaj swoje wpisy. Za każdym razem kiedy ktoś napisze że ma nvidię, albo chce kupić nvidię to wyskakujesz z tekstem
  • Odpowiedz
@Delintik: Przecież nawet na tych twoich filmikach 6950 ma więcej FPS w grach niż 4070

Fortnite wygrywa 6950XT
Returnal wygrywa 6950XT z przewagą 20%
RE4 wygrywa 6950XT z przewagą 2%
A plauge tale requiem wygrywa 6950XT z
  • Odpowiedz
Do tego polecanie karty z 12GB VRam w 2024 to pomyłka, gdzie taniej można wyłapać kartę lepszą i z 4GB VRam więcej
  • Odpowiedz
Mirki mam RTX 2060 od MSI, działa dobrze, ale czas już na coś mocniejszego

@kidi1: Od siebie dodam ze jak dziala dobrze i chcesz zeby tak zostalo po wymianie karty to nie kupuj zadnych rx'ow z ich smieciowymi sterownikami. Ja sie raz polaszczylem na RX6700XT i nigdy wiecej.
  • Odpowiedz