Wpis z mikrobloga

Tak więc świętowanie czas zacząć, na polance byłem, piknik zrobiłem, tak jak to, co roku czynię. Teraz wieczór, wszystko jest, co ma być. Nawet lego, biały dom, który kupiłem sobie specjalnie na tę okazję. O 24, fajerwerki w kolorach niebiesko czerwonych zostaną odpalone. Świętuję tutaj razem ze wszystkimi koliegami, będącymi w USA. Szkoda, że nie może mnie tam teraz być, na kilku obchodach dnia niepodległości byłem, bardzo piękne święto, ludzie radośni, pikniki, pokazy fajerwerek, flagi. Bardzo sympatycznie i doniośle zarazem. Od kiedy po raz pierwszy w wieku 3 lat odwiedziłem stany, zakochałem się w nich. Klimat, ludzie, podejście do życia, prawa, czy polityki. To wszystko mi odpowiada, te wszystkie kontrasty są na swój sposób wyjątkowe. Każdy ma prawo być kim chce i wyrażać siebie jak chce. Kraj wielkich możliwości, wolności, szybkich samochodów, pięknych miast i przyjaznych ludzi. Nic nie jest doskonale, są wady, jest przestępczość, jest bieda, są konflikty wewnętrzne, ale gdy trzeba, to wszystko schodzi na dalszy plan, i jest zjednoczenie jako narodu. Wiem, że tutaj od lat obraz us, jest obrzydzany i zakłamywany przez obce wpływy. Najlepiej jednak samemu pojechać, pomieszkać choćby miesiąc i wtedy się wypowiedzieć. Ja łącznie spędziłem tam około 2 lat przez całe swoje życie, żyłem tam, nawet pracowałem okresowo. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś, będzie mi dane się tam osiedlić i zbudować swój american dream. Tam uciekałem gdy było mi tutaj ciężko, tam zaznałem najpiękniejszych wspomnień, jakie posiadam, tam też do dziś znajduje się część mojej rodziny. Niech żyje Ameryka! Strażnik naszego spokojnego snu i światowego porządku.

https://www.youtube.com/watch?v=7R5A0pg4oN8

#przegryw
Van-der-Ledre - Tak więc świętowanie czas zacząć, na polance byłem, piknik zrobiłem, ...

źródło: swietowaniese

Pobierz
Van-der-Ledre - Tak więc świętowanie czas zacząć, na polance byłem, piknik zrobiłem, ...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Van-der-Ledre aż mi ochotę na amerykańską, kapitalistyczną chemię spożywczą zrobiłeś, bardzo chciałbym odwiedzić kiedyś stany, Kraj owiany licznymi legendami przez jego wpływ na pop kulturę ogólnoświatową, może kiedyś jak mi się pofarci finansowo, a narazie dziki Wschód i jak odpalę red deda to i dziki zachód
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre ja na 4 lipca rok temu byłem zawiedziony, myslalem że wszyscy będą wychodzić fajerwerki puszczać, jakieś grille robić, chociaż kto by chciał grillować w środku dnia w lipcu na florydzie xD ostatecznie tylko miejski pokaż fajerwerków był, poza tym może przez to że tyle tu Latynosów to jakoś mniej 4 lipca obchodzą

W tym roku nie dane mi testować, bo właśnie opuszczam land of freedom i zaraz samolot

Anyway God
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre chciałbym kiedyś odwiedzić USA. Na razie miałem tylko okazję posmakować słodycze przywiezione ze Stanów i nie wiem, czy to przypadek czy norma, ale wszystkie były słabe, mimo że w teorii powinny być bardzo smaczne.
Boże, błogosław Amerykę.
  • Odpowiedz