Wpis z mikrobloga

Przegrywy, nie oszukujcie samych siebie z cenami mieszkań. #nieruchomosci
Macie lepszą możliwość zakupu mieszkania za swoje obecne zarobki niż mieli ludzie 15 lat temu i takie są twarde statystyki.
TO NIE ŚWIAT NIE POZWALA WAM KUPIĆ MIESZKANIA TYLKO WASZE S----------E ŻYCIOWE. Ludzie sobie radzili wcześniej i nie płakali.
#polska #bekazprzegrywow #pracbaza
Niesondzem - Przegrywy, nie oszukujcie samych siebie z cenami mieszkań. #nieruchomosc...

źródło: Ceny-mieszkan-a-zarobki-w-Polsce-e1609952054788

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W moim przypadku w 2014 rata wynosiła ok. 30% ówczesnej pensji (okolice średniej krajowej wtedy).
Podobnej klasy mieszkanie obecnie kosztuje oczywiście znacznie więcej i rata jest dużo wyższa...tylko jak patrzę to wciąż 30% średniej krajowej.

Pamiętam za to doskonale, że wtedy było to dla mnie olbrzymie obciążenie finansowe. Wiele kompromisów w remoncie, wystroju wnętrza, wymuszone rezygnacje z fajnych wakacji, czy dobrego samochodu. No trzeba było spiąć poślady.
No ale cóż, nie każdy
  • Odpowiedz
  • 0
@Kaker:

ty nie wypowiadaj się o kulturze skoro pierwszy się s----------s do typa co ci wytknął że statystyki kończą się na q32020 pomyleńcu za dwa złote

Gdybyś przegrywie umiał czytać arguemnty obu stron i ważył je to byś znalazł uzupełnienie do 2023 wlacznie.
Ale tego nie potrafisz, bo nie chcesz sie wydostać ze swojej bański s----------a.
I powiem ci - to bardzo dobrze. Frajer zostanie frajerem. Poubliżaj jeszcze żeby sobie
  • Odpowiedz
wiadomo, przecież w miastach nie potrzeba tych mało zarabiających. Ulice sprzątać będą programiści ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wstanczyk: Oczywiście, że są potrzebni, mogą wynajmować pokój od programistów, albo przyjeżdżać spoza Krakowa. W USA to się sprawdza.
  • Odpowiedz
  • 0
@Niesondzem gdybyś k---a potrafił czytać ze zrozumieniem to byś dał sobie spokój z manipulacjami które zostały ci wytknięte nawet po uzupełnieniu do 2023, robaku tacy jak ty w prlu zaciągali się do milicji
  • Odpowiedz
@Niesondzem ja dzięki wykopkom bardzo długo myślałem nad kupnem mieszkania po 4k za metr bo wydawało mi się za drogie i pisali że drożej już nie będzie, że pora na korektę, że nas doją. Ale ostatecznie kupiłem, a dziś cena 9k+
  • Odpowiedz