Wpis z mikrobloga

Mmmm, nie ma to jak dobra obsługa klienta w Play.
Może i nie dało się zamówić internetu przez infolinię, tylko kazali iść do salonu, ale za to okazało się że obiecane 100Mbps uploadu oraz publiczne ipv4 nie działa i nie można rozwiązać umowy za darmo bo była podpisana w salonie.
A, no i oczywiście technik na pierwszy termin montażu nie przyszedł o czym raczyli poinformować dopiero jak timeslot na montaż się skonczył, a 10 min przed tym jeszcze zapewniali że na pewno się pojawi na infolinii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

K---y z------e, szkoda że nie da się ich za takie coś sensownie pozwać ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#play #internet #swiatlowod #sieci #oszukujo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@e_mati chciałeś tanio i w promocji to niech Cię ruchają. Nawet mi takich co chcą dupę szkłem podetrzeć mi nie żal. Facet miał ode mnie Internet od 10lat .. ale w Play taniej o j----e 5zl.. więc niech s-------a i nie żal mi takich ćwoków.
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik: Janusz (a konkretniej 2 januszy) ma tutaj tylko ofertę biznesową, więc jeden chce 399netto, drugi 300 netto ale za lekko mniej uploadu
  • Odpowiedz
@e_mati pokaż mi te cenniki bo ci nie uwierzę że mają cenniki biznesowe tylko a nie mają dla klientów indywidualnych. Różnica w większości pomiędzy dużymi operatorami a mniejszymi lokalnymi to jest max. 20zl.
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik: Oczywiście że mają cenniki dla indywidualnych, ale powiedzieli mi że tam nie podłączą bo nie xD
Cennik biznesowy jest tylko na maila, nie ma ich na stronie
  • Odpowiedz
  • 1
@e_mati masz na starej sieci UPC w takim razie zgaduje? Bo na sieci SI czy OPL czy Nexery czy innych to możesz sobie wziąć cokolwiek chcesz, jeżeli masz sieć PŚO (czyli podfirme playa) to możesz sobie wziąć T-Mobile jeszcze- T-Mobile bardzo fajnie działa
  • Odpowiedz
  • 1
@brokenik: Oczywiście że mają, co sami potwierdzili i widziałem ich skrzynki w piwnicy. Po prostu powiedzieli że tutaj tylko biznes i koniec. Oczywiście mieli tańsze oferty, ale 120/40 Mbps za 200pln netto nie brzmi zbyt imponująco xD

@Retsew Nie wiem, ale możliwe. Do pokoju/biura wchodzi światłowód i jest konwerter na koncentryka. UPC na pewno na tym działało jak przyniosłem connectboxa z domu i wpiąłem tam xD
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik: Masz tutaj screenshot cen, oczywiscie jest w tym SLA tylko ja pisałem że nie chce, #!$%@?, mi pasuje oferta domowa która jest 4 razy tansza i mają ją w ofercie

Podejście tych ISP brzmi trochę jak złotówy której za mniej niż 50pln nie opłaca się silnika odpalać, a potem płacz że ubera ludzie używają. Nie rozumiem tego trochę
e_mati - @brokenik: Masz tutaj screenshot cen, oczywiscie jest w tym SLA tylko ja pis...

źródło: Zrzut ekranu 2024-07-3 o 01.08.19

Pobierz
  • Odpowiedz