Aktywne Wpisy
Ratto +332
Ale że jak, męskiej atencji nie będzie na całe życie? Witajcie w świecie 99% mężczyzn.
#heheszki #zwiazki #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek
#heheszki #zwiazki #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek
źródło: Firefox_Screenshot_2025-06-04T06-47-42.565Z
Pobierz
wujek_mikazjusz +289

Podlaczylem kolor do koloru wszedzie ale nie dziala ( ͡° ʖ̯ ͡°) Druga lampe, identyczna podlaczylem w drugim pokoju i tam smiga.
Sprawdzalem probnikiem kazdy z kabelkow i wyglada, ze faza jest. Co ciekawe swieci mi sie na brazowym i neutralnym tak samo, uziemniony tylko nie. Nie znam sie ale czy tak powinno byc? Mam jakos spierdzielona instalacje w tym miejscu? Probowalem podlaczyc brazowy do brazowego i zamiast niebieskiego dac uziemienie ale dalej nie swieci :/
Sprawdzalem zarowke i gwint od tej lampy normalnie dziala w innym miejscu.
Wiem, ze poprzedni wlasciciel tam mial powieszona inna lampe i swiecila normalnie, a raczej nic nie bylo psute ani wiercone w miedzyczasie.
Jakis pomysl jak to podlaczyc?
#elektryka #majsterkowanie #budownictwo #remontujzwykopem #remont
Może na kostce z drugiej strony chwyciłeś śrubą żyłę razem z izolacją, a jeśli nie przy lampie to w puszce albo łączniku nie ma styku neutralny
Ja to bym pewnie o przełączniku zapomniał
@Kielbasiarz: jakiś uj podłączył drugą fazę na niebieskim, a N dał na żółtozielonym, bo po do 4 żyłowy kabel kupować, przynajmniej tak to wygląda, do weryfikacji na miejscu. Zapewne jest włącznik świecznikowy w tym pokoju.
@Kielbasiarz: Teoretycznie mógłbyś podłączyć niebieski z lampy do żółto/zielonego z sufitu, a brązowy z lampy do niebieskiego z sufitu i zobaczyć czy działa (najwyżej wywali różnicówkę, z tym że takie testy to rób jak masz jako takie pojęcie :D), ale ja bym mimo wszystko zajrzał do puszek i obadał co jest grane.