Wpis z mikrobloga

@ejsap_kupno: Gratulacje!
btw. Studiuje informatykę na 1 roku. Myślisz, że w przyszłości pojawi się trochę więcej pracy związanej z AI/Machine Learningiem? Bo jak przeglądam oferty pracy to jest tego bardzo mało i 90% dla seniorów. Hype na AI jest duży, ale wygląda na to, że większość fajnych projektów prowadzi kilka największych firma technologicznych na świecie, a reszta korzysta tylko z ich narzędzi lub produktów - a do tego bardziej przyda
  • Odpowiedz
  • 1
@abc765: Nie martw się o pracę. Ja pracuje w mniejszej firmie i spokojnie sobie robie research, ogólnie zupełnie nie jest tak jak piszesz. W sensie największe firmy rzeczywiście wyznaczają trendy (oczywiście nie zawsze) ale nie znaczy to, że mniejsze firmy nie robią fajnych rzeczy. Szum zupełnie nie jest zamknięty dla ludzi z USA, ten szum jest wszędzie. Ja mam wrażenie, że każdy wszędzie robi jakiś research, jakieś rozwiązania :D

Na
  • Odpowiedz
@ejsap_kupno: Wow, dzięki za szczegółową odpowiedź. Z innej beczki. Myślisz, że deep learning może doprowadzić do AGI czy jednak brakuje jeszcze kilku przełomów w nauce?
  • Odpowiedz