Wpis z mikrobloga

czy wam tez tak trudno znaleźć pracę w 2024? Jestem po liceum i albo chcą ludzi z doświadczeniem albo po 30tce. Proszę powiedźcie że nie tylko ja tak mam bo jestem w kryzysie finansowym xD
#praca
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@zagubionychromosom no spoko ale o co ty się p------------z ja mogę powiedzieć że nie znam żadnej osoby która kupiłaby w jakis sposób wyniki badań skierowanie do medycyny pracy i samo orzeczenie ale ok gadaj sam ze sobą
  • Odpowiedz
@lujka666: Zaczynałem szukać pracy w 2006. Teraz macie i tak lightowo. Tylko media i te #!$%@? socjale wam orają samoocene i wiare w siebie.

Prowadziłęm swego czasu projekty aktywizacyjne. 90% ludzi po prostu nie wierzy w siebie albo sklada CV gdzie sie jakaś Julka z HR która tego nie odbiera. Jak sie im pokazało co i jak nagle awanse i pierwsze dobre prace. Pomyśl może nad tym. Coś z EFS.
  • Odpowiedz
@Whereswally: Europejski Fundusz Socjalny? Możesz coś więcej na ten temat napisać? Mam w rodzinie gościa z wyższym wykształceniem, ale od lat sobie nie radzi na rynku pracy i błąka się po prostych pracach mając po kilka miesięcy przerwy między jedną, a drugą.
  • Odpowiedz
Możesz coś więcej na ten temat napisać?

@elektromagnes: Czasem Unia rzuci środki w jakiś program i są wtedy rożne kampanie po prostu. Szkolenia, staże itd. Raczej dobra okazja żeby zlapać jakieś uprawnienia za darmo. Wlasciwe sam sie dostałem tam jako ich były beneficjent( zaczynałem jako admin). Robiłem NOWĄ perpektywę 2016-2020 i P.O.W.E.R . Troche przez RPO Łódzkie. To najprościej mówiąc programy pośredniczące. Nie wiem jak jest w innych obszarach teraz.
  • Odpowiedz
@Whereswally: Co to znaczy wysylaj, jesli nie spelniasz części wynagań?
Której części?
Jesli podane są twarde kryteria typu umiejętnosc czytania rysunku technicznego, komunikatywny angielski + niemiecki podstawy, min. 2 lata doswiadczenia na podobnym stanowisku, biegla obsluga Excela.

To powiedz mi, ktory z w/w wymogów byś pominał?
W życiu bym nie zaaplikował na ogloszenie, w którym są twarde i konkretne wymagania podane, bo zwyczajnie nie mam zamiaru robić z siebie idioty
  • Odpowiedz