Za to na Y damy wam kolej o niepotrzebnej prędkości 320km/h, bo akurat takiej nie produkujemy i będzie można wyprowadzić hajs za granicę xD
@selflessness: no i co ze nie produkujemy? Tzn. Że mamy nie jeździć szybkimi pociągami? XD rozumiem że też nie jeździsz samochodem bo nie ma polskiego samochodu? XD
@selflessness: Łatwo jest oceniać różnego rodzaju decyzje uwarunkowane politycznie, ale i wieloma innymi czynnikami z przed komputera, a prawda jest taka, że jeżeli chcemy się rozwijać jako kraj to na pewnych kierunkach powinny powstać koleje dużych prędkości,np. WWa - Katowice, WWa - Poznań, WWa- Kraków, WWa - Trojmiasto,
i nie mówię o perspektywie 10-15 lat ale żeby za te 20-30 lat faktycznie pociągi na tych trasach do centrów mocno zurbanizowanych/uprzemysłowionych
@Zeddyr no ja do Krakowa muszę jechać przez Gdańsk i Warszawę. No ale hurt Durr szprychy źle bo "jadom do Baranowa". W moim przypadku skracają drogę do Krakowa o 1/3.
@robert_blaszczykowski: też jestem ciekaw, który to polski pociąg może wozić pasażerów 250kmh bo to ze na tescie do tylu sie rozpedzi nie znaczy ze moze wozić i jest homologowany na takie predkosci. EDIT: zgubiłem adresata pytania - @selflessness:
REEEEEEE
SZPRYCHY OMIJAJOM MIASTA XD
Za to na Y damy wam kolej o niepotrzebnej prędkości 320km/h, bo akurat takiej nie produkujemy i będzie można wyprowadzić hajs za granicę xD
źródło: temp_file2296143755898258326
Pobierz@selflessness: no i co ze nie produkujemy? Tzn. Że mamy nie jeździć szybkimi pociągami? XD rozumiem że też nie jeździsz samochodem bo nie ma polskiego samochodu? XD
i nie mówię o perspektywie 10-15 lat ale żeby za te 20-30 lat faktycznie pociągi na tych trasach do centrów mocno zurbanizowanych/uprzemysłowionych
Poprosze źródło odnośnie tych pociągów 250km/h z Polski oraz źródło że inne pociągi nie są opłacalne
@selflessness: ufff, całe szczęście, że produkujemy odrzutowe samoloty pasażerskie do latania z tego CPK... a nie... chwila...
EDIT: zgubiłem adresata pytania - @selflessness:
@selflessness: kiedy obniżka prędkości na autostradach do 0kmh? Bo to, zdaje się, maksymalna prędkość Izery, projektu PiS.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Alstom_EMU250