Kilka symptomów, że bańka na nieruchach pękła. Poznań krzyżówka Dąbrowskiego z Żeromskiego, cały budynek stoi pusty brak kupujących. Krzyżówka Matejki z Grunwaldzką, wielki baner sprzedam Mieszkania. Kamienica wygląda na martwą. Lokalizacja obu nieruchomości atrakcyjna, wszystko pod nosem. Kolejny symptom -> Developerzy wykupują reklamy i plakaty, że mieszkania na sprzedaż w innej dzielnicy. #nieruchomosci
@jacek-puczkarski: ja zauważyłem że u mnie w powiatowym ceny delikatnie zaczynają siadać. O ile nowych mieszkań praktycznie tu brak i deweloperzy trzymają ceny wysoko to jeśli chodzi o używane mieszkania to pojawiają się już w niższych cenach i to wystawiane przez biura nieruchomości no zobaczymy jak to rozwinie oby w dobrą stronę poszło bo jeszcze kilka miesięcy temu trzeba było wykładać pół bańki żeby zamieszkać
@Kam_sekwaw: Tam będzie masakra. Nawet w centrum nie ma chętnych na kupno. Zobacz Łazarz rynek jest przesycony. To yebnie. Nic się nie wróci, chyba że wykupisz pod najem.
@jacek-puczkarski: nie znam się, ale mam nadzieje ze tak jest faktycznie. Sam się nad tym zastanawiałem ostatnio, ponad 10 lat temu brałem kredyt mieszkaniowy. Nigdy nie było sytuacji żeby jakiś deweloper dzwonił do mnie z ofertą. Od początku czerwca zdarzyło się to już kilka razy, również od dewelopera od którego kupiłem mieszkanie. Zastanawiałem się o co chodzi. Ani nie szukam nowego mieszkania, nie przeglądam ofert, nigdzie nie dodawałem numeru. Albo
W ogóle odkryłem kiedyś za pomocą magii matematyki że urodzilem się równo 9 miesięcy po tym jak powódź z 97' uderzyła w moje miasto. Jak widać nie tylko ono zostało wtedy zalane eh #wroclaw
#nieruchomosci