Wpis z mikrobloga

ponieważ siedzę obecnie w tematyce, postanawiam założyć tag #evs - Wolontariat Europejski

szczególnie polecam go obserwującym #matura i #studbaza, #studia, #wolontariat

będę pod nim wrzucała ciekawe oferty (!), ponieważ sama przekopuję się przez nie, szukając odpowiedniej

w skrócie:

- można brać udział do trzydziestki

- Unia pokrywa niemal wszystkie koszty

- tematyka projektów jest zróżnicowana

- można pracować od Niemiec przez Gruzję do Malty, a spotkałam projekty też w Azji

- poza angielskim język kraju wyjazdu raczej nie jest konieczny

- projekty trwają od 2 do 24 miesięcy

więc polecam :>
  • 15
@t3m4: obowiązki są określane w konkretnym projekcie: od gotowania przez sadzenie drzewek po restaurowanie zabytków, dużo pracy z ludźmi

@prof_dr_hab_n_med: filtr z prawej strony niżej pokazuje tematy TU, aczkolwiek nie pokazuje ta lista aktualnych projektów.
@pol_1: szukam projektu dla siebie w Niemczech/kraju niemieckojęycznym, więc jeśli masz kontakty, to jestem zainteresowana. Dodam Cię do obserwowanych, bo na pewno jakieś też będę miała ;) a gdzie byłaś?
mnie ciągnęło na wschód. Byłam 3 miesiące w Doniecku. Niestety 3-miesięczny wolontariat jest zaliczany do długoterminowych, a na taki można jechać raz w życiu, ale podobno są tacy, którym się udało jeszcze raz pojechać. Kontaktów większych raczej nie mam. Ewentualnie z organizacją, która mnie wysyłała. Moja rada: jak jechać to na jak najdłużej. Te 3 miesiące minęły strasznie szybko. Szczególnie, że to były wakacje, lipiec-październik 2013.