Aktywne Wpisy
klossser +323
PanAlbert +220
Hej mireczki,
Jak macie w przepisie dodanie 200g przecieru pomidorowego to macie lekki problem z produktem pudliszki,
bo właśnie zrobili uroczy downsizing, czyli po polsku zmniejszyli opakowanie i gramaturę.
I tak to się żyje pomalutku (-‸ლ)
#downsizing #pudliszki #przecierpomidorowy
Jak macie w przepisie dodanie 200g przecieru pomidorowego to macie lekki problem z produktem pudliszki,
bo właśnie zrobili uroczy downsizing, czyli po polsku zmniejszyli opakowanie i gramaturę.
I tak to się żyje pomalutku (-‸ლ)
#downsizing #pudliszki #przecierpomidorowy
Mirki taka sytuacja. Jestem z kobietą w relacji od roku, ona kupuje mieszkanie do remontu.
Ja się tym zajmuje zawodowo więc proponuję że zrobię jej remont za jakąś tam stałą kwotę miesięczną w formie wypłaty. Generalnie to kwota 1/3 ceny rynkowej remontu no ale to "dla mojej myszki i jej córki" no i zwykła chęć pomocy z mojej strony, i dodatkowo oczy zamydlone różnymi obiecankami.
Na początku przed remontem jak pytała ile zajmie remont rzuciłem niezobowiązująco (tak mi się wtedy wydawało) że myślę że coś koło 4 miesięcy.
To był remont generalny, łącznie z pruciem instalacji elektrycznej, jakieś wyburzenia przenoszenie instalacji od kuchnie z pomieszczenia do drugiego i wiele więcej. Dodatkowo mnóstwo rzeczy wyszło w trakcie, dużo rzeczy się pozmieniało, kilka awarii sprzętu skończonych w serwisie i w sumie remont zajął 5 miesięcy. Robiłem wszystko sam.
Pani gdy mijały 4 miesiące oznajmiła mi że na początku powiedziałem 4 miesiące i ona mi płaci za 4 miesiące a dalej już mi nie zapłaci i tak też było.
Nie, niestety nie jebnąłem tego wszystkiego i skończyłem remont pracując miesiąc można powiedzieć za darmo.
Pani to prawdopodobnie narcyzka która manipulowała, krytykowała mnie na każdym kroku, wytykała że brudno jest na remoncie a jednocześnie ciągle cisnęła że zaraz mija termin który podałem tj 4 miesiące.
Zrobiła mi wodę z mózgu do tego stopnia że nie byłem w stanie zauważyć jaki brak szacunku mi okazuje przez takie coś l zachowanie.
Czy takie coś gdy ktoś wie że ma cię w garści i wie że i tak zrobisz/dokończysz (naiwny głupi c--j byłem któremu zależało) można nazwać znęcaniem się finansowym?
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: ... może i tak. Może i nie.
Natomiast ty na 100% jesteś jeleń.
gdyby nie to
To może bym i uwierzył, a tak to już przeholowane- bait 3/10
Jestem ojcem który samotnie wychowuje córkę i ona też samotnie wychowuje córkę bo jest wdową.
Naobiecywała wizję stworzenia rodziny a po remoncie mało umiejętnie i bez litości wytknęła wszystkie błędy i te przy remoncie i te że np jestem c------m ojcem i w------a na śmietnik.
Hehe.
Dzięki za słowa wsparcia Mirku.Generalnie to już od miesiąca nie mam z nią kontaktu (wszędzie blokada z mojej strony) ale to ona mnie spuściła w kiblu, dodatkowo zrobiła to na wakacjach za granicą gdzie byliśmy z dziećmi i jej znajomymi których w sumie widziałem pierwszy raz.
Upodliła mnie przed tymi ludźmi bo ja już wtedy podejrzewam że miałem stany depresyjne po tym całym remoncie, krytyce,
@mirko_anonim: debil, sam sobie jesteś winny - albo robisz biznes, albo prowadzisz fundacje charytatywna