Aktywne Wpisy
Muszę odkręcić wąż doprowadzający wodę do pralki, jest do tego jakiś specjalny klucz, bo metalowym francuzem to chyba połamię ¯_(ツ)_/¯
siemanko0 +5
#zwiazki #tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebeskichpaskow
Dziewczyna się wycofała z kontynuowania znajomości po tym jak dowiedziała się, że nigdy wcześniej nie byłem w związku. Spotykałem się z dziewczynami, był s--s ale żadna relacja nie była była związkiem - i tyle się dowiedziała. I grzecznie zrobiła elo.
Ja 33 lata.
Mam wrażenie, że trochę doszedłem do ściany w tej kwestii. Albo kłamstwo (które z czasem pewnie i
Dziewczyna się wycofała z kontynuowania znajomości po tym jak dowiedziała się, że nigdy wcześniej nie byłem w związku. Spotykałem się z dziewczynami, był s--s ale żadna relacja nie była była związkiem - i tyle się dowiedziała. I grzecznie zrobiła elo.
Ja 33 lata.
Mam wrażenie, że trochę doszedłem do ściany w tej kwestii. Albo kłamstwo (które z czasem pewnie i
Hej, żona się męczy od 2 miescy z helikonakter. Miała robiony jest po gastroskopii i wprowadziła leczenie antybiotykiem. Po 6 tyg zrobiła test i wyszłaś negatywny. Zrobiła jeszcze jest oddechowy który szczerze wyglądał mało legitnie. Jakaś sieciówka oferuje test nawet w niedzielę. Nie jest to klasyczne laboratorium tylko jakieś mieszkanie zaadoptowane na te potrzeby. Do brzegu test oddechowy wyszedł jej pozytywny. I teraz chce z nim iść do #gastrologia. Miał ktoś doświadczenia z testem oddechowym?
Dodatkowe wątpliwości budź fakty że oferowali jej konsultacje z ich lekarzami i proponowano teriapie ziołowe…
@sasekk: gdzie tu miejsce na wątpliwości?
+Jeśli eradykacja była robiona poprawnie i obecnie zalecanym leczeniem (bizmut+metronidazol+tetracyklina), to skuteczność leczenia jest wysoka, ponad 90%
1. test ureazowy podczas gastro -> pozytywny
2. antybiotykoterapia
3. test z kału - > negatywny
koniec leczenia.