Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W jakim stopniu #vr (współczesny i ten, który powstanie np. do 2030 roku) może być wykorzystywany do tworzenia immersyjnego środowiska pracy i do utrzymywania głęboko satysfakcjonujących kontaktów na odległość ze znajomymi, rodziną, czy partnerką?

- Pracuję zdalnie i brakuje mi bezpośredniego kontaktu ze współpracownikami z innych państw, z którymi się nie spotkałem nigdy na żywo. Czułbym się lepiej, mając dedykowane miejsce do pracy oddzielone od mojego mieszkania, gdzie spotykałbym ich bezpośrednio, i pracowałbym w atmosferze produktywności biura czy grupy ćwiczeniowej na studiach. Czy VR może w tym pomóc?

- Mieszkam daleko od bliskiej rodziny, widujemy się raz na kilka miesięcy na żywo. Czy VR może nam pomóc w utrzymaniu poczucia, że jesteśmy blisko siebie na co dzień?

- Załóżmy, że znalazłem sympatię w Laosie lub Jemenie, dzielą nas tysiące kilometrów i logistyka. Czy VR pomoże nam w utrzymaniu takiego przyjemnego związku na odległość (może nie takiego jak pełny i bezpośredni, ale lepszy od samotności)?

Czy najlepszy jest obecnie #apple Vision Pro - a jeśli tak, czy jest na nim jakiś zapewniający wysoką prywatność, open-sourcowy soft?

Główne obawy: poczucie, że to jest fejkowe/niesatysfakcjonujące + zmęczenie bycia na VR przez 8-10 godzin dziennie. #virtualreality #wirtualnarzeczywistosc #technologia #technologie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W jakim stopniu #VR (współczesny i ten, który...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach