Wpis z mikrobloga

Stwierdziłam że się warto podzielić:
W poniedziałek nasmazyłam naleśnikow z litra mleka i miałam z pol kilo białego twarogu i nagotowalam to wszystko i okazało się że jedzenia na tydzień, więc budżetowe i całkiem zdrowe rozwiązanie

Zakupy:
Mieso mielone paczka, ogorek, rzodkiewki, makaron paczka, marchewka, seler naciowy, mrożony brokuł i kalafior, ziemniaki do zupy, ketchup czy coś tam do doprawienia mielonego (u mnie ketchup plus świeże pomidory), śmietana 30 (można pominąć i zrobić zapiekankę z samym beszamelem a do zupy nie dawać), jogurt grecki (do twarogu, aby był bardziej ciapaty), mleko, mąka, trochę masła (u mnie taka margaryna w pudełku po prostu), ser żołty w wiórkach, 2 jajka do naleśnikow, chleb do kanapeczek, kiełbasa. Przypraw nie liczę.

Z tego powstało:
Kanapeczki zdrowe z warzywkami z lodówki
Naleśniki z twarogiem
Naleśniki z mięsem mielonym
Makaron z twarogiem
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i warzywami (kalafior, brokuł, marchewka)
Zupa jarzynowa na kiełbasie (te same warzywa co zapiekanka plus seler naciowy)
Krojone warzywka do chrupania z twarogiem
Twaróg na kanapki z rzodkiewką, ogórkiem i koperkiem

+ resztka serów to po prostu pozostałość z weekendu

#gotujzwykopem #inflacyjnezarcie
kt13 - Stwierdziłam że się warto podzielić:
W poniedziałek nasmazyłam naleśnikow z li...

źródło: temp_file8558176823980881144

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Stwierdziłam że się warto podzielić:

W poniedziałek nasmazyłam naleśnikow z litra mleka i miałam z pol kilo białego twarogu i nagotowalam to wszystko i okazało się że jedzenia na tydzień, więc budżetowe i całkiem zdrowe rozwiązanie

Zakupy:

Mieso mielone paczka, ogorek, rzodkiewki, makaron paczka, marchewka, seler naciowy, mrożony brokuł i kalafior, ziemniaki do zupy, ketchup czy coś tam do doprawienia mielonego (u mnie ketchup plus świeże pomidory), śmietana 30 (można pominąć i zrobić zapiekankę z samym beszamelem a do zupy nie dawać), jogurt grecki (do twarogu, aby był bardziej ciapaty), mleko, mąka, trochę masła (u mnie taka margaryna w pudełku po prostu), ser żołty w wiórkach, 2 jajka do naleśnikow, chleb do kanapeczek, kiełbasa. Przypraw nie liczę.

Z
  • Odpowiedz