Aktywne Wpisy

Ptolemeusz +10
Mirki i Mirabelki, stoję przed decyzją zakupu samochodu for fun, mianowicie Corvette C8. Zawsze marzyłem o sportowym aucie, ale z drugiej strony już 30+ na karku, stabilizacja życiowa, kochająca żonka i super córka więc czasami mam wrażenie że sąsiedzi będą na mnie patrzyć jak na kogoś kogo dopadł kryzys wieku średniego xD. Chociaż jeszcze 8 lat do 40 :D.
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
Pytanie do was, jak widzicie kogoś w sportowym aucie na drodze, to co
źródło: temp_file7958368360312351834
PobierzWidzisz kogoś po 30 w sportowym aucie, co myślisz?
- Kurde, człowiek, daj się karnać! 63.3% (555)
- Hehe, staruch kupił sobie resoraka xD 12.5% (110)
- Uuu, kryzys wieku średniegoz współczuję 24.2% (212)

Rules +154
Kupione pod koniec podbazy, niedawno wybiła trójka z przodu a one nadal grają
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
#nostalgia #gimbazynieznajo #feels #kiedystobylo
źródło: Przechwytywanie11
Pobierz

- 800 plus czy zero socjalu
- Niedziele handlowe czy wolne
- Religia w szkołach czy zdjęcie krzyża
- CPK być nie być
- Aborcja czy zakaz
- Kredyt 0% wprowadzać czy zdelegalizować
I można wymieniać tak bez końca, wystarczy włączyć dowolne wiadomości, program polityczny, otworzyc gazetę.
I to są oczywiście sprawy ważne, nad częścią dyskutujemy od wielu lat i pewnie nigdy nie będzie jednej decyzji, będzie się to zmieniać ze względu na władzę.
Byłoby jednak super, gdyby Polacy mieli jedno, wspólne zdanie na dwa, chyba najważniejsze tematy. Z jednym zderzamy się właściwie od setek lat, drugi jest dla nas nieco bardziej świeży
- rosja i rosjanie (specjalnie z małej) to <tutaj wstawcie sobie dowolną wiązankę, nie będę gwiazdkował, bo wpis spadnie) i trzeba na każdym kroku im to przypominać, za to co robią teraz i co im "zawdzięczamy" przez ostatnie dekady. Żadnej taryfy ulgowej i żadnego bratania się
- Stop jakiejkolwiek nielegalnej imigracji, czy to z Erytrei czy z Turcji czy z Bangladeszu, żadnego socjalu, utrzymywania przyjezdnych nierobów, żeby nawet w 1% nie powtórzył się schemat znany z zachodnich krajów Europy, żeby ten młody żołnierz był ostatnią ofiarą "inżynierów"
Ostatnio zdałem sobie sprawę, że właściwie boję się dwóch rzeczy - trochę starości, tego jak będę wyglądał, zachowywał się za 50, 60 lat, o ile tyle dożyję, ale na to nie mam aż tak dużego wpływu.
A druga rzecz, to, że będę patrzył przez okno albo w telewizor i zobaczę, że przez te dwa powyższe punkty, nasz kraj, budowany, lepiej lub gorzej przez ponad 30 lat, przez miliony Polaków, czasem śmieszny, innym razem trochę żenujący i memiczny, ale jednak na tle wielu miejsc na świecie dostatni i bezpieczny zostanie roz... przez ruski mir albo przyjezdnych, nielegalnych.
Nie można się było spodziewać, że tyle się uda, że po prostu niech ręka Boska broni – nie wolno tego zmarnować, nie wolno tego zmarnować - Tadeusz Mazowiecki, były premier.
Nie wiem nawet jak to otagować, nie chcę dodawać żadnych tagów "Bekazlewactwa/prawactwa" bo powinna to być wspólna sprawa wszystkich środowisk, choć niestety nie jest.
Tak mnie wzięło na rozkminy w niedzielny wieczór, wszystkiego dobrego w nadchodzącym tygodniu.
#polska #imigranci #wojna #rosja #ukraina #wojsko #uniaeuropejska
Jakieś przykłady z historii bo słyszałem to #!$%@? już wiele razy?
Ostatnio też wytlumaczyli grupce gruzinów że nie należy dymić, ale to bardziej lokalna sprawa.
Ale tak myślę że jak zacznie się dziać za grubo to ludzie nie wytrzymają