Wpis z mikrobloga

@Parmenides69: cokolwiek tam pozwala ci sobie racjonalizować świat i nie zwariować. Wszyscy cię oszukują, wszyscy nic nie wiedzą, ty jeden mądry. Pozdrowienia do tej twierdzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dziwnym trafem najwyzszy komfort spoleczny jest w krajach nie z niskimi podatkami, ale wysokimi. co za szkopuł xD a najwiecej szczekaja ludzie, ktorzy #!$%@? oddaja do budzetu albo wielcy PRZEDSIEMBIORCY na b2b ktorzy dodatkowo korzystaja z ulg podatkowych i jeszcze jest malo xD Bo ma wylew krwi do mozgu jak przelewa z powrotem VAT do US, ktory nie jest mu totalnie nalezny. Ale mial juz to w przelewie na konto, tak wysoki
  • Odpowiedz
o czym ty bredzisz? Czy ty wiesz co to dochodowy? ZUS? VAT? Masz ty pojecie o czym sklejasz te wysrywy? Rocznie płace prawie 150 tyś zł w podatkach a mam z tego gówno.

32% dochodu kilku milionow ludzi

@OskarDeveloperski: to że taki cymbał może w Polsce prowadzić działalność gospodarczą świadczy o tym jak łatwe się to stało. Mówię o DRUGIM PROGU NA SKALI PODATKOWEJ, tym który wynosi dokładnie 32%, a
  • Odpowiedz
@Euro: Ty sobie policzyłeś tylko dochodowy i reszte olałes bo ci nie pasowało do twojej gownotezy i teraz jeszcze kleisz pokraczne chochoły o wrednych konfederatach xDDD Wez juz sklej morde bo sie tylko kompromitujesz
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666: to teraz sprawdź sobie, jaki procent budżetu państwa idzie na straże pożarne, pogotowia, edukacje, inwestycje infrastrukturalne itp.

75% budżetu to socjal.
  • Odpowiedz
@pozdroxxx666: pełna zgoda
Natomiast uważam że obciążenie płacy składkami na UOP mogło by być niższe o te 5% czyli zamiast 37%, 32%
Porównuję tutaj płacę netto do kosztów pracodawcy (63% to płacą netto).
Dodatkowe 200-300zl w kieszeni słabszemu osób miałoby realny wpływ na jakość zycia.

Ale może się mylę i się nie da bo społeczeństwo się starzeje :/ mimo wszystko warto szukać oszczędności w budżecie i starać się znaleźć pieniądze
  • Odpowiedz
ty ziomek, ale korzystałeś z edukacji publicznej? jak ci się zapali chata to zadzwonisz po straż pożarną? korzystasz z chodników? idziesz czasem do parku?

bo ja #!$%@? wiem, że wy byście chcieli nie płacić podatków ale za wszystkie usługi niech reszta za was płaci

@pozdroxxx666 Mieszkam w kraju, gdzie wszystkie te usługi istnieją (chodniki, parki, dwupoziomowe autostrady, policja, straż pożarna i podobno jedna z najlepszych służb zdrowia na świecie) a jakimś
  • Odpowiedz
ty ziomek, ale korzystałeś z edukacji publicznej? jak ci się zapali chata to zadzwonisz po straż pożarną? korzystasz z chodników? idziesz czasem do parku?

bo ja #!$%@? wiem, że wy byście chcieli nie płacić podatków ale za wszystkie usługi niech reszta za was płaci

@pozdroxxx666: Polakom można wszystko wmówić. Np ze prywaciarz wziąłby mniej za usługi zapewniane przez państwo xD Albo, że to dobrze, że bogatsi płacą mniej bo im
  • Odpowiedz