Wpis z mikrobloga

@Spojler22: rpi zero 2wh, rtc ds3231 w formacie mini, mc7305 w adapterze na usb. Będzie trackerem do auta a docelowo zbieraczem danych z CAN auta. Telemetria będzie szła po LTE do HA.
Na teraz zasilanie z 12v auta, docelowo z power banka albo jak się uda własnych akumulatorów 18650 w tej samej puszce. Chociaż tego ostatniego trochę się cykam, bo o ile power bank z passthrough mogę opakować w stalową
  • Odpowiedz
@PozdroPocwicz Proszę cię... za ok. 200, 300zł netto masz urządzenie: Teltonika FMB125 które robi to co sam chcesz zrobić, a kosztuje 4 razy mniej w sumie. Ale jeśli robisz to dla fun'u, idei, żeby się czegoś nauczyć - to szanuje 🙂
  • Odpowiedz
Teltonika FMB125

@buliszek: tak średnio z czytaniem u ciebie co? XD
To ma być komputer z trackerem GPS, diagnostyką i telemetrią statystyk silnika a i access point dla tabletu (bo wpisywanie captchy w aero mnie nudzi). Równie dobrze jak będę chciał to może on stanowić zabezpieczenie antykradzieżowe, z pomocą gpio mogę odcinać zapłon.
200, 300zł netto (XD), w sensie zakładasz chyba, że mam firmę. Raspberrka kosztowała mnie 80, adapter 30,
  • Odpowiedz