Wpis z mikrobloga

odkryłam coś cudownego w moim sklepie na osiedlu. gotowe zupy kremy w różnych smakach. wzięłam Pana Brokuła ze szpinakiem i jest przepyszny.

skład: woda, brokuł 33%, cebula, ziemniaki, szpinak 4%, pietruszka, seler, por, zagęszczony sok z limonki, czosnek, masło, olej roślinny, pieprz biały, sól.

jestem w niebie. u mnie w sklepie zapłaciłam 9 złotych.

10/10.

#jedzzwykopem #zupa #ocenaproduktu #polecam
Pobierz SScherzo - odkryłam coś cudownego w moim sklepie na osiedlu. gotowe zupy kremy w różn...
źródło: comment_yLYunSyfEOshu7LPo0qYhJja5ztkCfZw.jpg
  • 21
@SScherzo: w Łodzi nie widziałam :( chociaż cena nie powala to raz na jakiś czas człowiek nie ma siły/ochoty gotować i szuka jakiejś fajnej gotowej alternatywy, a z tym niestetu u nas kiepsko :/ brzmi smacznie!
@hellyea: może to jakaś nowość, bo też pierwszy raz widzę, a w tym sklepie robię drobne zakupy regularnie. cena jak na zupę faktycznie spora, ale jest naprawdę sycąca. można do tego sobie chleb albo grzanki wziąć zawsze ;) a 9 złotych jak na gotowy obiad to nie tragedia, w McDonald's za zestaw się więcej płaci.
@SScherzo: no własie o to mi chodziło z tymi gotowcami na szybko- albo jakieś gówniane, niedobre lasange mrożone, albo mrożone okropne pizze etc. albo fast foody. Dlatego takie coś cieszy, bo po prostu nie zawsze człowiek ma ochotę na cięzkie żarcie, a czasami nie ma siły, czasu gotować samemu.

A tak w ogóle to w Green Way mają dobre zupy, czasami własnie kremy, kiedyś kosztowały jakieś 4żł za talerz ;)
@hellyea: u mnie jest sporo do wyboru gotowych dań - pierogi z różnymi nadzieniami, naleśniki, kluski śląskie, kopytka, placki ziemniaczane, placki po zbójnicku, pyzy z mięsem, mięso z sosem... no i sporo mrożonek. ja lubię placki ziemniaczane z Biedronki - w paczce jest 6 sporych placków, u mnie to porcja na dwa obiady albo dla dwóch osób po prostu. ceny nie pamiętam, ale coś koło dychy też chyba. są gotowe, tylko