Wpis z mikrobloga

just wyprowadź się bro z toksycznego domu rodzinnego na stancję z kilkoma normikami lub ukraińcami i utrzymuj się za najniższą krajową #przegryw
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebe: za 220h godzin na ochronie na pewno najniższej się nie dostanie, a bardziej około 5-6tys, a tyle godzin jest łatwo wyrobić, zostawiając sobie też sporo wolnego czasu na hobby czy inne zajęcia. Lepiej dopłacić 300-400zl za kawalerkę i mieszkać w spokoju. A jeszcze lepiej pomyśleć o zakupie czegoś na kredyt. Przy zarobkach 5tys można już myśleć. Najlepiej popracować sobie okolo roku mieszkając u starych, odłożyć na wkład własny i
  • Odpowiedz
@sebe: no fakt, mnie wyrzucili parę razy z ochrony za jakieś głupoty. Jedną pracę miałem trzy lata, a teraz dostałem na czas nieokreślony, to tak łatwo mnie już nie wyrzucą. Najlepiej pracować na umowę o pracę bo wtedy nie jest tak łatwo zwolnić kogoś.
  • Odpowiedz
@sebe: Jeśli masz mniej niż 26 lat to ja bym się zapisał na jakiś śmieszny kierunek studiów albo innej szkoły aby na zleceniu mieć brutto jak netto. Wtedy to nawet 6k+ luzem byś miał w miesiąc xd
  • Odpowiedz
@anonanonimowy321, @sebe: Wystarczy tylko 220 godzin robic miesiecznie. Pelny etat to jest 164 godziny. 56 dodatkowych godzin, co daje 7 dni pracujacych przy 8 godzinnych zmianach. Czyli masz 1 dzien w miesiacu wolny. Jakby co, to wiem, ze na ochronie sie robi po 12 albo 24 godziny, ale to przeciez jest jakas masakra. xd
ps. Dla uproszczenia przyjalem, ze miesiac ma 28 dni.
  • Odpowiedz