Wpis z mikrobloga

hej,
czy moze mi ktos polecić coś podstawowego na pierwszy w życiu czytnik? w sumie zależy mi na tym żeby miał podświetlenie do nocnego czytania (tryb nocny też by był super) i ciepłe światło i był w miarę szybki.
Co warto wziąć pod uwagę? pocketbook verse? kindla 2022? inkbook calypso? jakiś kobo?

#ebook #czytniki #pocketbook #inkbook #kindle
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_Jesiotr jak Kindke to bym brał paperhwite 5, tam masz regulacje ciepła, więcej lampek, jest większy i ma jakąś tam wodoszczelność jak Ci nie zależy na tym to i Kindle 11 jest spoko. Rok temu dodałem dokładnie taki sam post, polecili mi 5 i jestem mega zadowolony
  • Odpowiedz
@dr_Jesiotr: ja kupiłem sobie, jako pierwszy czytnik, właśnie Kindle PW5 i to był strzał w dziesiątkę. Mam go ponad 2 lata, czytam po ok 2h każdego dnia, ładuję co dwa miesiące, czasem co 2 i pół. Polecam bardzo.
  • Odpowiedz
@dr_Jesiotr: najtańszy 6 calowy Kindle. W regularniej cenie 509 zł, ale są co chwila jakieś promocje na Amazonie, gdzie zawsze jest uwzględniany i możesz kupić nawet za 300. Oczywiście nowy, żadne odświeżane/certyfikowane. Kup sobie do tego etui obustronne, dla bezstresowego przewożenia w plecaku, czy kieszeni spodni. Korzystam z Kindle od ponad roku i wygoda, to że mam go zawsze ze sobą zrewolucjonizowało moje życie. Serio. Nic już się nie dłuży,
  • Odpowiedz
@Poludnik20: aha, możesz spróbować na niemieckim Amazonie. Te same modele są trochę lepszej jakości (ekran), i tańsze. Są przygraniczne firmy, które pośredniczą w takim zakupie. Wysyłasz na ich adres w Niemczech, oni za 30-50 zł przekładają do paczkomatu InPostu w Polsce.
  • Odpowiedz