Wpis z mikrobloga

Od 10 lat nie spędzam zimy w Polsce ze względu na jakość powietrza. Chciałam w tym roku zobaczyć, czy może coś się zmieniło, ale mamy koniec maja, a w #katowice śmierdzi jak w Norylsku zimą. Jak wy w tym kraju żyjecie XD
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@staryalkus: ehhh ;__; w Polsce wszędzie śmierdzi zimą. Lokalni się do tego przyzwyczajają - jak poznałam niebieskiego to twierdzil, że przesadzam. Już po roku poza PL przyznał mi rację. Myśleliśmy o kupnie domu w PL, ale przez położenie geopolityczne i jakość powietrza prawdopodobnie jest to bez sensu.
@Jestem_Tutaj: niemozliwe, ktoś na mirko zaczyna dyskusję <olaboga> xd
  • Odpowiedz
@factoryoffaith_: wkrótce się to i tak zmieni bo ludzie masowo wymieniają ogrzewanie na gazowe albo inne pompy ciepła, przez to że niedługo węglem nie będzie można w ogóle ogrzewać i są spore dotacje do tych eko grzejników
  • Odpowiedz
@factoryoffaith_ skoro wyjeżdżasz co roku na kilka miesięcy, to musisz mieć na to pieniądze, nie każdy może sobie na takie luksus pozwolić, więc raczej się chwalisz niż zalisz, bo w kato nie jest tak tragicznie jak piszesz
  • Odpowiedz
@TheOneWhoKnocks: po prostu tego nie czujesz, bo mieszkasz tu na co dzień <rozkłada ręce> Człowiek do wszystkiego może się przyzwyczaić, tak jak ja sobie przez lata wmawiałam, że pogoda w UK nie jest wcale taka zła, choć teraz w PL widzę jaka jest ogromna różnica! Pieniądze nie są tematem tego wpisu zupełnie, komu miałabym się chwalić xd Jeśli się tego doszukujesz, to masz jakiś problem prawdopodobnie.
  • Odpowiedz
@TheOneWhoKnocks: zwracam uwagę na duży problem, tylko tyle. Nie namawiam 300k ludzi do wyjazdu na zimę. Może za to ktoś zacznie o siebie dbać, kupi oczyszczacz powietrza do domu, zwróci uwagę sąsiadowi, że pali jakimś gównem itp. Po prostu jestem rozczarowana i zadziwiona, że tak mało osób o tym mówi/zauważa to.
Wracając, co jest nie-tak z interpretacją tych map? :>
  • Odpowiedz