Wpis z mikrobloga

Zrobiłem taras :) Od czasu do czasu trafi się do zrobienia taras dzięki, któremu wypoczynek na ogrodzie jest jeszcze przyjemniejszy. Taras i legary wykonany z modrzewia europejskiego zabezpieczony olejem do tarasów osmo w w szarej barwie. Deska fajna bo gruba (3cm) i dzięki temu stabilna. Koszt wykonania na gotowo u mnie to od 700 zł za metr kwadratowy.
#remontujzwykopem #removekebab #budownictwo #budowadomu #budujzwykopem #ogrodnictwo
Lowca90 - Zrobiłem taras :) Od czasu do czasu trafi się do zrobienia taras dzięki, kt...

źródło: temp_file9122396752941452300

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lowca90: Dzięki za pokazanie zdjęcia. I co, nie siądzie to po latach? Nie robiłem jeszcze za dużego rozeznania, ale gdzie nie czytałem to zalecano taras na słupach, bo może siąść. Choć ludzie też robią na płytach chodnikowych czy innych takich betonach.

Tu u ciebie drewno leży bezpośrednio na bloczku. U mnie, gdy stawiali wiązary na wieńcu, to dawali taką folię bardzo grubą na przekładkę żeby bezpośrednio na betonie nie stało,
ProgramistaNaBudowie - @Lowca90: Dzięki za pokazanie zdjęcia. I co, nie siądzie to po...

źródło: terrasse-holz-bauteile-1976172-blp-msg_0

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@ProgramistaNaBudowie Na każdym bloczku pod legarem jest papa w celu izolacji. Nic nie siądzie bloczki leżą na cemencie wymieszanym z piachem. Zrobienie otworów w gruncie i zalanie ich betonem też jest dobrym pomysłem. Tutaj zadecydowały koszta. Jeden otwór to 150 zł a bloczek 7 ziko :) legarow były dwa rodzaje 16x8 i 6x4. Zrobiłem takich tarasów ze 30 i jakoś nie mam reklamacji :)
  • Odpowiedz