Wpis z mikrobloga

@_aqq: zwykła fasola biała, ziemniaki, marchew, seler etc. Wędzonka jakaś, najlepiej na żeberkach wędzonych. Na koniec, ale to juz na talerzu dodaje troche octu spirytusowego i odrobine cukru. No i w #!$%@? majeranku ( ͡° ͜ʖ ͡°) (na etapie gotowania)
  • Odpowiedz
@_aqq: No ja dawno tez takiej nie jadłem. Teraz jak jem zupę z fasoli to grecką fasoladę. To nie to samo co polska fasolowa, ale jest bardzo dobra (to potrawa narodowa grecji co zabawne jest, bo wiekszość ludzi mysli, że potrawa narodowa grecji to moussaka)
  • Odpowiedz
@_aqq: Nie wykluczone, że sa regiony gdzie tak sie robi. Z tzatziki też jest tak czy taramosalata, że co region to trochę jest różnic a potem ludzie sie kłucą w internetach jaka wersja jest prawilna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz