Wpis z mikrobloga

Wtf nie mogę kupić biletu na pociąg, zostało pełno miejsc ale jedynie dla osób z dziećmi do 6 roku życia. Biletu bez gwarancji miejsca też się nie da, co za durnota #zalesie #pkp #intercity
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Waiter98 nie durnota tylko jedna z najlepszych rzeczy jaką się zadziała w ostatnich latach na kolei. Człowiek wreszcie może jechać jak człowiek a nie upchnięty jak sardynki w bydlowozie
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: @wykopnet Durnota, odbiera kolei jakieś resztki spontaniczności, bo podróż musisz planować z tygodniowym wyprzedzeniem. Prawie na każdej popularnej trasie nie da się kupić biletu w weekend. Coś ci wypadnie, musisz dojechać z miasta A do miasta B w weekend, lepiej kup samochód.
Kolej nie dość, że znacznie wolniejsza, to jeszcze znacznie mniej wygodna, bo podróże trzeba planować z wyprzedzeniem
  • Odpowiedz
@wykopnet: Ty traktujesz pociąg jako podróż (pewnie w formie wycieczki), a inni jako jedyny środek transportu, do którego są zmuszeni. Gdy dowiadujesz się, że matka mieszkająca 400 km dalej trafiła do szpitala z zawałem masz w dupie to, czy będziesz jechał w ścisku, czy nie. Gdy w piątek na maila dostajesz wiadomość od profesora, który zgodził się na ustną poprawkę egzaminu w poniedziałek masz w dupie to, czy będziesz jechał
  • Odpowiedz
@Reretos w takim przypadku jak odpowiedzialny człowiek biorę samochód lub szukam innej alternatywnej formy transportu. Wskazujesz jakieś ekstremalnie rzadkie przypadki. Ludzie są zadowoleni ze jeżdżą wreszcie w cywilizowany sposób, koncepcja się przyjęła a tacy jak ty mogą sobie jedynie pojękiwac i nazywać durnotą. Chwała PKP za obowiązkową rezerwacje miejsc.
  • Odpowiedz
@wykopnet: Tak jak pisałem wyżej, piszesz tak, bo uznajesz pociągu jako jedyny środek transportu, a pewnie jako środek wycieczkowy. Większość pasażerów pociągu to jacyś studenci i inni nie najzamożniejsi i oni w awaryjnej sytuacji nie mogą sobie wziąć samochodu.

Zresztą ja nie rozumiem za bardzo w czym jest problem, przecież osoby które i tak kupują bilety zawczasu, to mają miejsca i jedyne w czym im stojący bez gwarancji przeszkadzają, to
  • Odpowiedz
@Reretos chętnie zobaczyłbym statystyki na podstawie których stwierdzasz kto stanowi większość podróżujących. Zapewniam Cię że nie są to studenci. Problem jest tak jak napisałem że ludzie oczekują godnych warunków a nie ubicia jak sardynki w puszcze, stania nad głową, duchoty bo klima nie wyrabia przy takim tłumie, przejścia do toalety, przejścia z walizką a nie noszenia jej pod sufitem, braku opóźnień. Tak, wymiana podróżnych w takiej ilości powoduje opóźnienie na każdej
  • Odpowiedz