Aktywne Wpisy
matiKKS +4
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
ehhniestety +63
"tajemnica spowiedzi" to pierwsza rzecz do zniesienia natychmiast, klecha z drewnianego pudła wie o morderstwie ale nie musi nic mówić policji bo konkordat xD powinni siedzieć za zatajanie jak każdy inny
#takaprawda #bekazkatoli
#takaprawda #bekazkatoli
Taki termomix wśród zegarków, że bez neta jest bezużyteczny. Nie wiedziałem o tym.
Kolejną zagwozdką była liczba 6000 kroków na zegarku, który migrował jedynie po pokoju. Dobra przypadkiem trafiłem, że jest to "cel" po którym zegarek nas poinformuje. Liczba zniknęła i miejsce, w którym można ją zmienić.
Ciekawe jak długo będę pamiętać o tak nieoczywistej rzeczy dla mnie jak: regularne ładowanie zegarka;
albo kiedy stanie się to dla mnie uporczywe. Parę dni temu wspomniałem o 11 zajętych portach usb a jeszcze nie miałem zegarka.
Pierwszego dnia zrobiłem ponad 20 000 kroków, nie wiem czy to dużo czy mało (nie byłem na wycieczce w górach i nie jestem listonoszem itp.). Może jest na mirko jakaś zabawa / ranking wzorem rowerzystów.
#niewiemjaktootagowac
Kurła. Dopiero teraz udało mi się wejść w to menu i wyłączyć synchronizacje z telefonem. I pojawiły się opcje ręcznego ustawienia czasu. Rękę bym se dał uciąć, że przed sparowaniem nie dało się tam wejść.
@p3sman:
Sony SmartWatch 3 C256.
No właśnie! Tyle razy mnie to intrugowało. Jak mniej więcej to działa i jak to u mnie wygląda.
Polecisz proszę jakąś sprawdzoną apke? Rozumiem, że wtedy śpi się z zegarkiem na ręku?
I do lompletu "kardio monitor" jeśli znasz taką.
Dedykowana oznacza -> fabrycznie zainstalowana;
Czy -> dostępna na stronie producenta;
Czy mam szukać w specyfikacji jakiegoś szczególnego modułu czy funkcjonalności aby działał: monitor snu czy pulsometr.
Przepraszam jeśli pytania są trywialne.
@Richtig_Piwosz: 20 000 to dużo, ciężko zrobić tyle mając nawet mocno aktywny dzień na działce. Bardzo długi spacer (3 h) albo jakiś meczyk piłki nożnej. Jak się nie ruszasz w pracy ani po pracy, to 4-5 tysięcy to maks i taka jest pewnie średnia osób, które tego nie sprawdzają.
Właśnie minął miesiąc.
Zdumiewająco trafnie oceniłeś te 20k. Kiedy mam cały dzień wolny od pracy. To stałymi punktami dnia są trzy spacery z psem.
Poranny: 40 min do 1h;
Popołudniowy: ~1h;
Wieczorny: ~1h;
Kiedy pojawia się wynik ~24 000 i więcej (17. 15. 09. 06. czerwiec) wtedy trafia się czwarty spacer (night trip) i zwykle do tego wyniku dochodzi 4-5k. Tylko troska o drowie i kondycję psa. Sprawia, że
@Richtig_Piwosz: To akurat proste, bo ja mam ustawiony cel 10 000 i, jak w sobotę nic nie robię, a chcę mieć tyle kroków, to idziemy na spacer na 1.5 h, więc wystarczyło pomnożyć. Oczywiście zależy to od tempa, ale też ciężko przez długi czas mieć dużo wyższe tempo chodzenia.
Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi. Dopiero na ostatnim screenie jak zobaczyłem wyniki: ~10k to wydały mi się wyjątkowo małe. Przed chwilą przyłapałem zegarek na ewidentnym ciulaniu w liczeniu.
Właśnie wróciliśmy z czwartego spaceru 3,14 km.
stan po wyjściu z klatki 22:59: 6944
stan na koniec spaceru 00:06: 6987
Masz może pomysł