Aktywne Wpisy
WielkiNos +257
Nasze polskie dzieci boją się jechać do szkoły, bo lewactwo sobie urządziło pomoc dla pokrzywdzonych nielegalnych imigrantów niewiadomego pochodzenia.
Wszystkim członkom tych organizacji, które ich tu sprowadzają powinno się zawieźć tych ludzi do domów. Pomogli im się przedostać niech się sami nimi zajmują.
#imigranci #bekazlewactwa #takaprawda
Wszystkim członkom tych organizacji, które ich tu sprowadzają powinno się zawieźć tych ludzi do domów. Pomogli im się przedostać niech się sami nimi zajmują.
#imigranci #bekazlewactwa #takaprawda
wuwuzela1 +1
MEDI Mirabelki i Mirki
Czy to sie kwalifikuje do szycia?
Przedwczoraj się dziabnałem nożem
Wczoraj u lekarza rodzinnego zapomniałem pokazać
Zrośnie sięczy na SOR z tym trzeba czy moze NPL wystarczy ?
#zdrowie #medycyna #pogotowie #chirurgia #lekarz #lekarzpoz #ratownikmedyczny #ratownictwo #ratownicy
Prośba o niewypowiadania się użytkowników nie wywodzących się ze służby zdrowia.
Czy to sie kwalifikuje do szycia?
Przedwczoraj się dziabnałem nożem
Wczoraj u lekarza rodzinnego zapomniałem pokazać
Zrośnie sięczy na SOR z tym trzeba czy moze NPL wystarczy ?
#zdrowie #medycyna #pogotowie #chirurgia #lekarz #lekarzpoz #ratownikmedyczny #ratownictwo #ratownicy
Prośba o niewypowiadania się użytkowników nie wywodzących się ze służby zdrowia.
Świeża, odpowiednio przyprawiona baranina jest bardzo smaczna.
Jagnięcinę najlepiej brać, jest delikatniejsze i nie ma taki posmaku starego knura
@Vadzior: Nieprawda, wystarczy świeżą kupić.
ale za to byłem w knajpie gdzieś we francji gdzie serwowali i baraninę i jagnięcinę, mój ojciec wziął właśnie baraninę, a ja jagnięcinę i swojej porcji nie zjadł xD właśnie zapach był dziwny, zresztą cała knajpa w środku tak pachniała, ale my jedliśmy na ogródkach
Z baraniną jest tak, że bardzo świeża jest świetna, ale bardzo szybko traci na jakości i wówczas nabiera "baraniego" aromatu.
Nie wiem czy jest to związane z szybkim jełczeniem tłuszczu, ale porównując bardzo świeże mięso z takim które poleży kilkanaście godzin w nieodpowiednich warunkach, to różnica jest gigantyczna.
Zarówno podczas przygotowywania, jak i w smaku.
Nie wydaje mi się, aby mrożenie miało jakiś bardzo negatywny wpływ na smak, prędzej na konsystencję.
Myślę, że chodzi o coś innego.
Na ogół barany i jagnięta przyjeżdżają w półtuszach i są porcjowane na miejscu.
W sklepach stacjonarnych, w których baranina stanowi jeden z ważniejszych produktów często pracuje dość sporo osób.
W momencie gdy przyjeżdża mięso, od razu idą w ruch noże i przecinarki, mięso błyskawicznie jest