Wpis z mikrobloga

tez macie takie wrazenie ze w komercyjnych stacjach radiowych słowo metal jest jakby zakazane i kojarzące sie tylko z szatanem i porywaniem dziewic? typowo metalowe zespoly nazywają "ciężkim rockiem", jak już grają jakis utwór zespołu metalowego to jakiś lajtowy, chyba ze któryś duzy metalowy zespol wyda ciezsza plyte to pograją jeden kawałek miesiąc i idzie w zapomnienie.
dlaczego oni sie tak boją tego gatunku skoro grają muzykę gitarową? przeciez stary dobry heavy wcale nie jest ciezszy w odbiorze od typowego hard rocka.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janusz09: Taaa? To wez napisz ze jakas piosenka to "metal". To sie zaraz zbiegna tu kuce ze: "...To nie jest prawdziwy metal...".
Komu by sie chcialo z nimi p-------c... XDDD
  • Odpowiedz
@janusz09: bo to że jest gitara na pierwszym planie nie sprawia że to prawdziwy rock xD analogicznie żeby można było powiedzieć, że grają metal to musieliby pościć co najmniej Twisted Sister a nawet oni są za mocni na jakieś rmf fm.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pandillero jeszcze mnie bawi jak rmf hucznie zapowiada europe the final countdown. graja to od poczatku istnienia codziennie, a ten zespol ma wiekszosc kawalkow dobrych rownie lajtowych, no tylko ze glam metal
  • Odpowiedz
  • 0
@Pandillero ballady metalowe by mogly leciec. wielu ludziom ktorym pokazalem ze istnieje cos takiego byli w szoku bo mysleli ze metal to tylko niezrozumialy hałas i darcie japy
  • Odpowiedz
@janusz09: ale po co mają puszczać, jak to co puszczają teraz się świetnie sprawdza?
Komercyjne radia nie są od zadowalania gustu 0,1% słuchaczy, a od zarabiania hajsu ;)
A ten zarabiają puszczając muzykę która nie sprawi, że duża cześć słuchaczy przełączy stację.

Druga sprawa, to nie wiem czy wiesz, ale większość dorosłych ludzi ma w------e w to jaki to gatunek muzyczny. Większość ludzi z tego wyrasta w okresie studiowania i
  • Odpowiedz
@janusz09: ja mam wrażenie, że radia mają bliżej nieokreśloną współpracę z niektórymi wytwórniami muzycznymi. Nie mam pojęcia jak to działa, ale potrafią promować największe gónwo, jednocześnie ignorując fakt istnienia przeciętny a nawet dość dobrych kawałków, nie wspominając o indywidualnych twórcach, którzy w garażu odwalają lepszą robotę niż nie jeden moloch.

Co do tego, co chciałbym usłyszeć, to niea szczególnej zasady, nawet nie liczę usłyszeć Nocnego Kochanka w godzinach szczytu, ale
  • Odpowiedz
  • 1
@gupi_ja nocnego kochanka w antyradiu to dopiero puscili jak nagral plyte z coverami znanych zespolow w polskim tlumaczeniu, swoją drogą bardzo słabą. bilety na koncerty rozdawali ale zeby puscic chociaz jedna piosenke to nie, bo teksty mają nie takie jak potrzeba w radiu. ja pierdziele przeciez jakby ktos kto ich nie zna uslyszal w radiu w drodze do roboty "dziewczyno z kebabem" to by sie raczej troche uśmiał niz obrazil na
  • Odpowiedz