Aktywne Wpisy
Iudex +432
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +748
#nieruchomosci #budownictwo #budowadomu #architektura
@Marcepanowy_Detektyw: Ciężko utrzymać ładny trawnik w wiecznym cieniu
@czlowiekbutelka: zależy od twoich priorytetów. Jeśli są nimi opalanie się latem na trawniku, fotowoltaika i własna winnica, to do d--y, a jeśli chcesz mieć przyjemną działkę, na której w upalne dni nie wyzioniesz ducha, to moim zdaniem jest super. Sam mam dom w ogóle wstawiony między drzewa w sosnowym zagajniku i choć o fotowoltaice mogę tylko pomarzyć, to klimatycznie nie
Nie rozumiem ludzi, którzy chcą wydać kilkaset tysięcy złotych na jakieś dobro, ale nie obejrzą go kilka razy osobiście wiedząc, że to będzie prawie cały ich majątek. Warto podjechać w to miejsce na tygodniu, w weekend, w godzinach szczytu, poza godzinami szczytu, rano, wieczorem. Koszt takich podróży w porównaniu do zakupu jest minimalny a wiedza w ten sposób zdobyta jest bezcenna.
Warto również wziąć mapę i popatrzeć
@WielkiPowrut88: Zastanawiam się o co chodzi z tym ujbaniem na punkcie trawnikow bo już któryś raz słyszę pierwsze co to trawnik w dyskusji o domie z działką xD
To samo mój znajomy który na działce nie ma nawet jednego krzaka wyższego niż 30 cm a na trawnik wydał kilka czy kilkanaście tysięcy złotych i jeszcze więcej czasu wolnego na ogarnianie.
Ja na szczęście
Ja mieszkam w granicach 20km od potencjalnie ciekawych miejsc i dalej mam podobne zdanie jak powyżej. Lokalne uwarunkowania potrafią się diametralnie różnić niezależnie od tego jak blisko są. Nie wiesz czy w pobliżu nie ma jakichś hałaśliwych przedsiębiorstw czy innych uciążliwości. Juz nie mówię o pracy roku bo to jednak trudno osiągnąć
@WielkiPowrut88: Co innego nie koszenie i robienie łąki z trawnika a co innego przejmowanie sie że trawnik w cieniu nie wygląda jak dywan; nie jest idealnie gęsty i idelanie zielony jak w nasłonecznionym miejscu.
@WielkiPowrut88: czy ja wiem, latem na wysuszenie najbardziej narażone są obszary wystawione na słońce.