Wpis z mikrobloga

#ukraina dobra dobra bo teraz stwierdziłem że trochę z tej pomocy Ukrainie to takie jakieś nieporozumienie wychodzi .... My im internet,paliwo,prąd, mieszkania utrzymanie itd .... Za to w zamian dostajemy co chwila Mele na mordę od nich..... A my co my nic nawet nie umiemy wywalczyć swoich żądań wobec nich i jakiś ustępstw bo się obrażą .... ( _) Ja się pytam czy my posiadamy jeszcze jakiś polski rząd czy to już tylko z nazwy jest a tak na serio jest to rząd marionetkowy prowadzony przez a to Amerykę a to Niemcy a my jak ta kolonia w Afryce .... Bo trochę się tak czuję jakbym żył w koloni a nie w państwie niepodległym
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RadzieckiSnajper:

Bo Polska nie jest graczem, nie prowadzi własnej, niezależnej i ambitnej polityki międzynarodowej. Czasem coś... gdzieś... próbujemy, ale zawsze rozbija się to o brak sojuszy, wewnętrzne wojenki, WYBORY W POLSCE (to najważniejsze na świecie jest) i inne gówna... ¯\(ツ)/¯

Mamy rolę parobków... więc Ukraina traktuje nas jak parobków. No wszystko się zgadza xD To tak, jakby sprzątaczka w biurze miałaby być traktowana przez innych pracowników jak dyrektor firmy... a
  • Odpowiedz
@koala667: no nie wiem czy to dobre jest bo nie czuje tej "mocarstwowości" a raczej żenade że jesteśmy ruchani i wiemy o tym ale nic z tym nie robimy .... I że naszym obowiązkiem jest im pomagać cały czas itd. USA bije szmal na tym i to spory Niemcy tak samo a polska to zawsze z dobrym sercem wychodzi o potem jest dymana przez innych i pretensje jakieś jeszcze do
  • Odpowiedz
@Thorrand: ja żeby być uczciwym zrobił bym referendum czy obywatele chcą im dalej pomagać i na ile bo w końcu Vox populi Vox dei bo nie wiem czy zauważyliście ale nie ma nowych inwestycji w Polsce albo te które były są zamykane... Nawet nowych autostrad nie budujemy ani nie modernizujemy te wybudowane....
  • Odpowiedz
@RadzieckiSnajper:

Nie no, aż tak c-----o nie jest. Coś tam budujemy (jeśli chodzi o projekty infrastrukturalne) to jest całkiem nieźle ¯\(ツ)/¯
Natomiast co do dalszego wspierania Ukrainy... well... powinniśmy to robić, bo to jest też nasz interes. Tylko powinniśmy zacząć już powoli upominać się o nasz interes. Nawet jeśli miałby to być element szantażu.

Nie wiem czy pamiętasz, ale na początku... samym początku wojny, tam... u Zychowicza goście opowiadali, że no to nie jest czas by podnosić NASZE sprawy. TO NIE TEN CZAS! Teraz najważniejsze jest
  • Odpowiedz
@Nedkelly2: każdy normalny człowiek pracuje a i tak nie siedzą w Polsce tylko jadą dalej do Anglii Hiszpanii Niemiec po czym wracają z powrotem bo tam nie ma socjalu darmowego zakwaterowania itd ... Nie ma dopłat dla nich . No i trzeba znać język w sposób komunikatywny co już ich przerasta w Niemczech co 5 Ukrainiec nie pracuje tylko siedzi na socjalu.
  • Odpowiedz