Wpis z mikrobloga

Wiecie kto mnie budzi codziennie o 4 rano ( nie, nie budzik, chociaż też)? Ptaki se. Jest taka orkiestra za oknem, że to sie w huopskiej głowie nie mieści. Jedne "chrapią", drugie śpiewają, a jeszcze inne głośno rozmawiają. A że huop ma cały czas otwarte okno to ma niezłą imprezę. Czasami fajnie obudzić sie przy śpiewie ptaków, ale czasami szpać nie dają huopu. Zapomniałem dodać, że te koncerty odbywają sie w ciasno zabudowanych blokach, gdzie wokół nich jest mnóstwo gniazd na drzewach i w samych blokach, co powoduje wzmocnienie tej ptasiej imprezy xD. Czasami nie wiem, czy sie wyzywają, czy życzą sobie smacznej kawusi.

A co najlepsze - żaden z nich nie wyląduje na żadnym balkonie. Nie ma z nimi żadnego "problemu", oprócz tej imprezy o 4 rano :D

Mniej więcej takie dźwięki tylko, że pod oknem. To jest po prostu ptasia impreza. Zaczyna sie równo o 4 rano i to tak na pełnej ptasiej ... xD
#przegryw #ptaki
Mr3nKi - Wiecie kto mnie budzi codziennie o 4 rano ( nie, nie budzik, chociaż też)? P...

źródło: 1f1b7159ef247308962bf30892316188

Pobierz
Mr3nKi - Wiecie kto mnie budzi codziennie o 4 rano ( nie, nie budzik, chociaż też)? P...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Od dwóch lat jakimś cudem udaje im się zbudować swojego rodzaju gniazdo, które po złożeniu jaj się rozpada. Jaja spadają z mniej więcej drugiego piętra na kostkę, a nasza parka bohaterów przez resztę czasu przesiaduje ma lini energetycznej nie wiedząc co ze sobą dalej zrobić.

W tym roku znów budowały gniazdo, znów na kostce cała masa patyczków walą się pod nogami.

@Hicur: Az mi sie ten obrazek przypomniał xD
Mr3nKi - >Od dwóch lat jakimś cudem udaje im się zbudować swojego rodzaju gniazdo, kt...

źródło: comment_16295314170qZIWNukUuqu8NFm3UDCe4

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Hicur: U mnie gruchanie, ćwierkanie to mały problem, bo nie są głośne - są przyjemne dla uszu. Jednak ten jegomość koncertuje na pełnej tak, że mam wrażenie, jakby wszedł do mieszkania xD

Na osiedlu o 3-4 jest totalnie cicho, słychać jedynie gruchanie, ćwierkanie i tego z nagrania ale 10x głośniejszy xD

Co ciekawe, ich nawoływanie / śpiew się nie powtarza, za każdym razem wydaje z siebie trochę inny dźwięk -
Mr3nKi - @Hicur: U mnie gruchanie, ćwierkanie to mały problem, bo nie są głośne - są ...
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: Hah dobre. Gdzieś to kiedyś widziałem. (obrazek z gołębiem na wycieraczce).

Kawał ptaka. Jest faktycznie głośny. Telefon ściszony praktycznie na minimum, a ten nadaje, że trzeba pacem głośnik zakrywać.

Ciekaw jestem jakim sprzętem nagrywałeś.
Wiele telefonów ma teraz teleobiektyw, ale to mi wyglądana coś bardziej ciekawszego.
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: Aaa i jeszcze odnośnie gołębi.
Pracuje w sklepie sportowym. Wyobraź sobie, że obok komina wentylacyjnego (tego najbliżej drzwi bo jest ich kilka) zadomowił się gołąb.
Gdy wysiaduje jaja to odgłos gruchania niesie się na pół sklepu. Czasem klienci pytają "co to za dźwięk", a ja na to że to nasz sklepowy jastrząb wysiaduje jaja.
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: Hah to te moje poranne, które dziś dały w palnik to raczej zwykły gołąb. Tzn wygląda "smukle" i młodo. Może gdybym poszukał w jakimś spisie czy atlasie to bym go znalazł.
Dziś od 4:15 kot operował na oknie, miał trochę rozrywki, a gołębie stresu.
Tyle że kot nie będzie siedział cały czas na oknie. Musiałbym go tam karmić, zrobić leże, wręcz taką kocią melinę w której chętnie by siedział
  • Odpowiedz
  • 0
Dziś od 4:15 kot operował na oknie, miał trochę rozrywki, a gołębie stresu.

Tyle że kot nie będzie siedział cały czas na oknie. Musiałbym go tam karmić, zrobić leże, wręcz taką kocią melinę w której chętnie by siedział prze z powiedzmy tydzień :)

@Hicur: Koci strażnik :D

Z ciekawości, skąd takie
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: Znajome. Do mnie też zwierzaki podbijają.
Szczególnie psy. Np pies szefa zawsze wracając że spaceru ciągnie za smycz w moim kierunku, bo wie że zostanie dobrze wydrapany 😁
Coś w tym jest.
Mówi się, że zwierzęta potrafią wyczuć człowieka o dobrym sercu/intencjach.
To też jak dany człowiek traktuje zwierzęta wiele o nim
  • Odpowiedz