Wpis z mikrobloga

@moll: ziarna kolendry, czosnek, papryki mielone, ziele angielskie, liść laurowy, goździki, a ja kchcesz po staropolsku to i cynamon.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: nie lubię


@moll: ciekawe, nie spotkałem dotychczas kogoś kto nie lubi jałowca. Zwłaszcza jako przyprawa, która jest wkomponowana w całą potrawę.

Jałowiec się fajnie komponuje z wieprzowiną bo ma słodkawy aromat, dla mnie to klasyczne połączenie. Wieprzowina dobrze się komponuje ze słodkim. Parę lat temu bym boom na słodycze z boczkiem, pączki posypywane boczkiem albo lody, ciasteczka z masłem orzechowym i boczkiem etc. zresztą do wieprzowiny często się robi
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Mirkosoft: no nie lubię. Jałowiec zawsze wyczuję, nawet wędzonego na jałowcu nie tknę, bo mi zabij wszystkie pozostałe aromaty.

Dla mnie nie jest słodkawy. Raczej mocno inwazyjny
  • Odpowiedz
@moll: Zróżnicuj karkówkę z jakimś innym mięsem i daj na szaszłyka. Takie Yakitori ;) Ofc to tylko moja sugestia, ale ciekawy jestem jak by Ci wyszło :P
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@RiverStar: taaaa, ale to raczej na weekendzie, niż jutro
<najlepiej po prostu, można zabrać ze sobą kolkę i cziperki, albo ulubioną sałatkę>
  • Odpowiedz