Wpis z mikrobloga

@uchate: Pełno rodzai pełno różnych właściwości :> Chyba, że chodzi ci o smak to już wtedy indywidualnie każdy ma inny gust... Ja uwielbiam gryczany ale on jest specyficzny, ciemny, ma bardzo mocny smak, lekko gorzkawy... Ogólnie do słodzenia się nie nadaje dla zwykłego zjadacza cukru :D

Co do właściwości to najlepszy jest ten wynalazek z Australii bodajże, gdzie pszczoły zbierają pyłek z czegoś co się zwie "manuka" ale jego cena jest
@uchate: Też zależy jaki pszczelarz... I czy sypie i jeśli sypie to ile cukru dla pszczół na zimę...

Te sklepowe też nie są jakoś specjalnie złe tylko trzeba uważać żeby nie kupić cukrowego wyrobu miodopodobnego :P
@Doleginho: Ja miodu używam ale tylko np. w ramach przyprawienia jakiegoś sosu do mięsa (lubię sosy słodko-kwaśne) i raz zdarzyło mi się mieć wielką ochotę na słodycze, a nie miałam akurat owoców to sobie wymieszałam wiórki kokosowe z odrobiną miodu