Aktywne Wpisy

Clefairy +79
Mam dość tego pseudo-intelektualnego #!$%@? "obie strony są równie złe" postowanego przez kompletnych ignorantów łykających każdą anty-izraelską propagandę i pałująca wiplera do kolejnego "newsa" wysranego przez rzecznika Hamasu.
Nie wiem jak można porównywać państwo respektujące prawo międzynarodowe do organizacji terrorystycznej mordująca CELOWO małe dzieci w swoich domach i traktująca własnych obywateli jak gówno nie pozwalając im schronić się w tunelach (mając ich 5000 km) i nakazująca pozostawania na terenach objętych ostrzałem.
Hamas
Nie wiem jak można porównywać państwo respektujące prawo międzynarodowe do organizacji terrorystycznej mordująca CELOWO małe dzieci w swoich domach i traktująca własnych obywateli jak gówno nie pozwalając im schronić się w tunelach (mając ich 5000 km) i nakazująca pozostawania na terenach objętych ostrzałem.
Hamas

wujekjoe +162

Robię klasę FormType a w niej formularz odwołujący się do Encji plus chcę dołożyć jedno pole dodatkowe. Dokładam, wyświetla.
Teraz robię w kontrolerze coś takiego
if (isset($_GET['mojdodanyobiekt']))i chciałbym, żeby mi weszło do środka ifa, ale nie wchodzi.
Co robię źle? Ktoś może pomóc?
#webdev #php
@mpisz: używasz symfony
@mpisz: pewnie wysyłasz postem to dlaczego ma cokolwiek byc w gecie, poza tym jako klucz nie dajesz obiektu tylko nazwę (name) pola z formularza, poza tym używaj danych już przejechanych przez framework, w symfony zdaje się:
$form->getData(); a nie tablic $GET, $POST
Chcę sobie zrobić dodatkowe pole, sprawdzić je wartością z innej encjii i ewentualnie zmniejszyć kwotę w innym polu.. a #!$%@?ę się z tym od 16 -.-
1) odczytaniem danych
$var = $form->get('yourformfieldname')->getData(); (jedno pole formularza)
$data = $form->getData(); (wszystkie)
2) stworzeniu obiektu z innego modelu i podziałaniu na nim
3) zapisaniu tego co tam chcesz
if (isset($_GET['mojdodanyobiekt']))
to jest źle. Jak piszesz taki kod, to nie mów, że używasz symfony, zią :D nie zwalaj winy na narzędzie, którego nawet nie użyłeś ;)
PS. nie sprawdzałem tego jobeeta, ale robiłem dla symfony1, moze Ci sie przyda :) http://www.ens.ro/2012/03/21/jobeet-tutorial-with-symfony2/
@mpisz: a przeczytałeś już dokumentację i rozwiązałeś poprzedni problem?
RTFM.
Komentarz usunięty przez moderatora