Wpis z mikrobloga

@pampuszek

Posiadam od około 5 miesięcy. Jedyne wady, które do tej pory zauważyłem, to:

- kiepska (tragiczna?) jakość zdjęć/filmów przy słabym oświetleniu

- długi czas łapania zasięgu GPS (istnieją fixy, które ponoć w dużym stopniu to poprawiają)

- kilka razy G3T sam się zresetował (lub zawiesił i trzeba było wyjąć baterię), ale to raczej z winy ROMu czy samego Androida niż telefonu.

Jeśli chodzi o zalety to:

- przede wszystkim, bateria -
@pampuszek

W dzień rewelacyjna. W nocy na filmiku zresztą też.

Jednak w moim przypadku ledwo było widać twarz osoby oświetlonej diodą z telefonu z odległości 2 metrów (w rzeczywistości była widoczna wyraźnie). Może przypadek? Nie miałem okazji sprawdzić ponownie.

Długi czas łapania GPS to znaczy dla danej sytuacji dłuższy niż w innych urządzeniach, czasami w ogóle nie chce złapać.

Co do GPS Status - jak napisałem, ponoć tak, osobiście nie próbowałem.
@xyz333: Rozumiem. Na allegro jest egzemplarz za 350zł, tyle że bez przedniej górnej ramki .Czy ogólnie obudowa jest mało solidnie wykonana ? Jak telefon znosi upadki ? Nie mówię że rzucasz telefonem, ale upadki na pewno się zdarzają .
@pampuszek

Nie powiedziałbym, że jest mało solidnie wykonana.

Owszem, tył jest wykonany z plastiku, który wygląda, jakby miał się zaraz rozpaść.

Jednak obudowa jest dobrze spasowana, nic nie trzeszczy, ani nie odstaje.

Zdarzyło mi się upuścić go 2-3 razy z wysokości ~1m. Żadnych szkód, nawet się nie wyłączył.

Nie wiem jakie ceny teraz, ale nie zamawiałbym używanego z Allegro. Swój kupiłem prawie pół roku temu za niecałe 470zł.

Jak napisał @znikajacypunkt -