Aktywne Wpisy

JoeGlodomor +716
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
gymw8nhnzd +61
Byłem sceptycznie nastawiony do elektryka, ale kolega sobie mocno zachwalał i spróbowałem:
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
źródło: IMG_5512
Pobierz

źródło: z25185123IH,Okladka-WO
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Mnie to tam bawi
źródło: images
Pobierz@dr-proktor: wtedy mowi sie "wyborca koalicji obywatelskiej"
Jeżeli zmiksujesz np białego pudla z czarnym i wyjdzie szary pudel to nie odbiera mu to rodowodu. Tak samo jak nie niszczy rasy krzyżowanie psów o różnym kolorze oczu.
źródło: 7723186
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzps. ojciec nie uciekł więc średnio pasuje do waszej retoryki
Kolor to tylko jedna cecha. 99% genów masz też wspolnych z szympansem. Jestes szympansem?
Zróżnicowanie ludzi w obrębie jednej "rasy" może być większe niż między czarnym a białym. Istnieją czarni ludzie którzy gdybyś ich wybielił mieliby europejskie rysy twarzy i budowę ciała i nie poznałbyś, że nie są biali naturalnie.
Za to w obrębie "rasy" (zwłaszcza tej czarnej) istnieje ogromna rozpiętość możliwych fenotypow, od
źródło: b8b4392fd837a4b3e4fa2d632ebfd83d
PobierzWięc na jakiej podstawie chcesz ją umieścić w tej samej rasie chociaż różni ich dosłownie wszystko (poza kolorem skóry)?
źródło: 7828b2954e1aaf66befe5fa20b8f
PobierzTo ty sprowadzasz, bo piszesz tylko o kolorze skóry.
Po czym wklejasz zdjecia roznych ludzi? Typie, czy ty nie widzisz na ulicsch europy ludzi ze wzrostem 1.60 i ponad 2 metry, ustami szerokimi i wąskimi, i tak dalej. Nie widzisz różnic miedzy slowianinem slowianinem, a np niskim południowcem? Czy typowy szwed wyglada jak typowy wloch? Nie.
Sam sobie wymyślasz te teorie o rasie według której osobnik nie może
Zwierzęta tej samej rasy są praktycznie identyczne. Nie łączy ich tylko wspólny kolor futra, są identycznego wzrostu, identycznej wagi, mają niezwykle zbliżony kształt pyska, ten sam typ futra, niezwykle podobny charakter i tak dalej. Jeżeli masz rasowego psa i wpuścisz go do zagrody ze 100 innymi rasowymi psami to bez zawołania go i liczenia na to, że tylko
źródło: welna-merynosow-dlaczego-najlepsza-dla-dzieci
Pobierz