Aktywne Wpisy
Kopyto96 +449
Ten typ to fenomen xD Wrzuca kilkanaście filmów w miesiącu, za każde lekko ponad milion wyświetleń, zbija pewnie grube siano przy takiej ilości i monetyzacji, a po prostu recenzuje obiektywnie żarcie. I to z reguły takie proste żarcie. I to jest proszę Państwa NISZA. On się w nią wbił.
Tak, nisza, bo po prostu każdy już się zdążył sprzedać i jeździ wypolerować berło za hajs xD Czyli nagrać, jakie to super jedzenie
Tak, nisza, bo po prostu każdy już się zdążył sprzedać i jeździ wypolerować berło za hajs xD Czyli nagrać, jakie to super jedzenie
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jaką patelnię byście polecili w cenie takiej nie zwalającej z nóg? Obecnie potrzebuję woka oraz zwykłej 26 cm.
Od razu mówię że będę potrzebował patelni która jest dosyć wytrzymała mechanicznie i termicznie, bo często robię stir fry, a tam z temperaturami i mieszaniem idzie się na grubo. Właśnie dlatego mi klęknął poprzedni wok i patelnia, po prostu już zaczęły tracić właściwości nieprzywierające, bo eksploatacja była gruba i tam gdzie patelnia się zagina już coraz bardziej się zaczęły rzeczy przypalać.
Teflon jest chyba zbyt delikatny, więc raczej do tej pory preferowałem różne powłoki ceramiczne.
Mam też zwykłe stalowe patelnie, zarówno woki ze stali kutej jak i z nierdzewek w różnych wersjach, ale to są patelnie które nie nadają się do wszystkiego, szczególnie że wymagają dużo oleju aby nie przeżyć piekła.
Ale jak się zniszczy będę celować w Gerlacha, podobno są najlepsze.
@Sasanka9: Mam wok Gerlacha, uważam że to totalne gówno, szczególnie do zastosowań których oczekiwałbym od woka. Te patelnie totalnie nie chcą się nagrzewać ani trzymać temperatury, natychmiastowo się wychładzają - przynajmniej na gazie.
https://gerlach.pl/patelnia-wok-natur-28-cm
Mam konkretnie ten i uważam że jest totalnie gówniany, nie wiem skąd ma tyle dobrych opinii jak on się nie chce nagrzewać i wychładza się natychmiastowo
Może w takim razie u Ciebie sprawdziłby się sprzęt z marek używanych w gastronomii, o ile produkują też rzeczy dla zwykłego śmiertelnika?
@Sasanka9: Może inne produkty mają lepsze albo mam wadliwą sztukę. Ale w mojej opinii totalny szrot i gdyby nie to że dałem za nią dużo kasy to bym ją #!$%@?ł do śmietnika bez żalu. Cokolwiek się na niej smaży to trwa to dosłownie latami, w ogóle nie chce trzymać i oddawać ciepła - gaz dajesz na maksa a ciepło z niej ledwo co przechodzi do