Aktywne Wpisy
heksengerg +360
Andrzej odchodzi na emeryture. Pracował w zakladzie od 1990 roku.
#pracbaza
#pracbaza
Pasterz30 +85
Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płacicie za prąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę się z tym bujałem ale (glosem grubasa Walaszka) - warto było.
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
#ukraina #wojna #rosja
@Stabilizator: Ta składnica materiałowa w marcu 2022 r. była 10 km od linii frontu i w zasięgu zwykłej artylerii lufowej rus ponad miesiąc. Gdyby to był faktycznie wartościowy cel to rus wtedy by je zniszczyli.
Moim zdaniem rus je zniszczyli teraz bo są wykorzystywane przez ukr właśnie jako cele-wabiki. Czyli zabierają je stamtąd i rozmieszczają na froncie
@Stabilizator: Jedne rozsądne wytłumaczenie czemu rus zdecydowali się zmarnować Iskandera na ten złom - nie chcieli żeby ukr wykorzystali je jako cele wabiki.
@Stabilizator: Taka opcja też jest możliwa.Choć to tylko propaganda na użytek wewnętrzny bo cała reszta już wie ze to złom.
Komentarz usunięty przez autora