Aktywne Wpisy
Tadeo123 +148
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem kobietą, mam 24 lata, mieszkam w Warszawie i znalezienie dzisiaj mężczyzny do związku graniczy z cudem. Wykopowe trolle spod znaku blackpilla trollują, jak to ciężko jest mężczyznom na rynku matrymonialnym, ale faceci żyjący w dużych miastach są w znacznie lepszym położeniu niż kobiety. Was jest po prostu mniej w dużych miastach, dzięki czemu macie większy wybór, a nas jest więcej niż was, przez co brakuje dla nas facetów.
Jestem kobietą, mam 24 lata, mieszkam w Warszawie i znalezienie dzisiaj mężczyzny do związku graniczy z cudem. Wykopowe trolle spod znaku blackpilla trollują, jak to ciężko jest mężczyznom na rynku matrymonialnym, ale faceci żyjący w dużych miastach są w znacznie lepszym położeniu niż kobiety. Was jest po prostu mniej w dużych miastach, dzięki czemu macie większy wybór, a nas jest więcej niż was, przez co brakuje dla nas facetów.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ale do teraz nie wiem jak oni (czyt. koalicja rządząca nie tylko PO, ale głównie Hołownia) planowali utrzymać mobilizacje, jeśli w wielu miastach porozumieli się z lokalnymi kacykami i nie wystawiali swoich kandydatów. Trzecia Droga bez kandydata w Warszawie, które wpływały na całą kampanie (debata u Stanowskiego, czy w TVP) to chyba największe zaskoczenie. Przecież wielu partyjnych wyborców mogło zniechęcić się do głosowania, jeśli PO, czy Hołownia niejako zmuszali ich do wybierania "mniejszego zła" (jak Krzystek, Trzaskowski, czy Sutryk) już w pierwszej turze. Jeśli wyborcy mieli robić fikołki w wyborach na prezydenta to darowali sobie pójście na wybory w ogóle.
Zwycięstwo w październiku uzyskali dzięki różnorodnej propozycji, gdzie antypisowski elektorat nie musiał od razu wpadać w objęcia Tuska, zwłaszcza że wyborcy Lewicy i TD nie byli nigdy największymi entuzjastami premiera. Zamiast kontynuować tą "demokratyczną różnorodność" to zaproponowali wyborcom układy przy zielonym stoliku z lokalnymi "samodzierżcami", bo tak wynikało z lokalnych kalkulacji.
#polityka #wybory #lewica #po
@apaczessi: To najlepsza możliwa decyzja.
Dla wielu wyborców KO, Lewica jest całkowicie niegłosowalna.
Dla mnie także.
Zagłosowałbym na KO, ale na KO+Lewica już nie.
Że jak?
Zwycięstwo w październiku uzyskali tylko dlatego, że ludzie mieli tak bardzo dość Pisu, a nie dzięki temu, że coś tam obiecali.
Liczyło się odsunięcie Pisu
Trzecia Droga wypadła tak dobrze w październiku, bo ich Tusk zaczął mocno promować, bo bał się, że spadną pod próg, a to premiowałoby PiS. Sam mam kilku znajomych, którzy w Warszawie nie głosowali na Tuska, tylko na kogoś z TD,
W takim wypadku jak piszesz. rządziłby PiS + Konfederacja mając 42%
Tak czy owak Tusk musiałby dobierać TD
@apaczessi: Przecież dobrze wyszło lewica nie będzie miała praktycznie nic w sejmikach województw. A przy takiej passie do następnych wyborów sami się rozwiążą(oprócz razemków) by startować z list KO.
@Danzuo: No i to jest właśnie problem TD w tych wyborach. Udało im się przekonać Twoich znajomych (nawet jeśli to było jednorazowe i taktyczne) po czym kilka miesięcy później oddają ich bez walki nie wystawiając kandydata w wyborach prezydenckich.
Trzecia Droga celowała w zmęczonych wyborców obecną polityką (tak jak i w taktycznych antypisowców) po czym
@mango2018: Tylko startując jako trzy komitety zbierali wyborców, którzy byli "antypis" ale jednocześnie nie byli fanami Tuska i PO (jak Razemki, czy część PSL). W samorządowych tego zabrakło, bo nie wszędzie zdecydowali się na wystawienie swoich kandydatów przez co zmuszali swoich wyborców na głosowanie
@apaczessi: panie tak to z czego będzie robisz kampanie? dziś główny hasłem było dorżnąć pis ale na kolejne wybory musi być zagrożenie by krzyczeć o niedopuszczaniu pis do władzy.