Aktywne Wpisy
salanderek +253
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
WielkiNos +114
Palacze to nie najbardziej uciśniona grupa tylko najbardziej roszczeniowa, która nie dba o nic poza możliwością realizacji swojego uzależnienia.
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
#palenie #polska #przepisy #bekazpodludzi #palaczetopodludzie
Który reżim był gorszy?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Czarnoskory_Wyborca_Konfederacji1: poważnie? Popatrz na pierwsze lepsze statystyki...
https://t-me.translate.goog/Fotoarchive/2387?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl
Wyniszczone wojną kacapki przeszły jak szarańcza przez Polskę. Pierwsza fala kacapków była przyjacielska i witano ich jak wybawicieli, ale każda kolejna fala kacapska była bardziej wygłodzona i wyniszczona wojną, więc rabowała, niszczyła i gwałciła wszystko po drodze. Nie rozumiem dlaczego obecnie na świecie hitlerowskich nazioli się opisuje gorzej niż samo ZSRR. Hitler stał się jakimś wyznacznikiem zła totalnego, a o Stalinie
1 - Armia Czerwona to wszystkie narody Sojuza. Nie tylko kacapy.
2 - Hitler słusznie jest uznawany za zło totalne.
3 - Stalin, który był prymitywnym sk@$#m i sojusznikiem Hitlera nie dokonał zbrodni tak totalnych jak Adolf.
Oczywiście nie bronię Stalina.
@mirek63479: masz poniżej maszynowe tłumaczenie postu z https://t.me/Fotoarchive - co jakiś czas wrzucają ciekawostki o ZSRR - warto się podszkolić, żeby głupot nie pisać...
_5 marca 1953 roku zmarł jeden z największych tyranów w historii ludzkości. Józefa Dżugaszwili-Stalina, który zamienił 1/6 kraju w obóz koncentracyjny i wraz z Hitlerem rozpoczął wojnę światową. To dzięki niemu cały świat poznał takie słowa jak „Hołodomor” i „GUŁAG”.
Lista zbrodni stalinizmu na przestrzeni
@Czarnoskory_Wyborca_Konfederacji1: może popatrz, ilu własnych obywateli wykończył ZSRR, a ilu III Rzesza?
@Czarnoskory_Wyborca_Konfederacji1: ? Wliczasz w to żołnierzy zabitych przez Aliantów?
Popatrz raczej na liczby własnych cywili, zabitych odpowiednio na polecenie władz Niemiec i ZSRR. Który rząd/reżim był bardziej krwiożerczy w stosunku do swoich obywateli? Poczytaj...
Porównaj sobie Polskę za Hitlera gdy w kilka lat wymordowano 6mln ludzi a pół kraju zrównali z ziemią z Sowietami którzy ją odbudowali a liczba ich ofiar to nie jest nawet promil tego co robił Hitler