Aktywne Wpisy
LatajacyAntek +640
Czy naprawdę mężczyzna o białej karnacji musi wyginąć w Europie, a może nic się nie dzieje, a to zwykły zbieg okoliczności?
…zupełnie przypadkowo w polskim podręczniku upigmentowienie rozłożyło się podobnie na poszczególne płcie. Podkreślam, że to oczywiście zupełny przypadek. Kto myśli inaczej, ten foliarz, zwennik teorii spiskowych i ruska onuca!
#bruksela #polska #edukacja #dzieci #europa #ksiazki #polskiepato
…zupełnie przypadkowo w polskim podręczniku upigmentowienie rozłożyło się podobnie na poszczególne płcie. Podkreślam, że to oczywiście zupełny przypadek. Kto myśli inaczej, ten foliarz, zwennik teorii spiskowych i ruska onuca!
#bruksela #polska #edukacja #dzieci #europa #ksiazki #polskiepato
Goronco +295
7 lat temu zostałem niemal zmuszony do zostania chrzestnym. Szantaże, awantury rodzinne i ataki ze wszystkich stron, bo to przecież ja robię problem i odmawiam maluszkowi. Niestety, uciąłem się. A może i stety ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gówniarz to syn mojej ciotki, archetypu takiej która prosi o rozmowę z kierowbijien przy kasie. Nie wchodząc w szczegóły, jestem niemal pewny że już od jakiegoś czasu wylicza sobie ile zarabiam
Gówniarz to syn mojej ciotki, archetypu takiej która prosi o rozmowę z kierowbijien przy kasie. Nie wchodząc w szczegóły, jestem niemal pewny że już od jakiegoś czasu wylicza sobie ile zarabiam
Zajebiscie, że pracuję 6-22 xD
#wybory
@sierramikebravo: imo głupota. Jak chcesz zrobić tajne głosowanie online, to jednocześnie nie będzie bezpieczne. Nigdy nie będzie pewności, że głosy zostały prawidłowo zliczone, nie było manipulacji w systemie. Głosowanie online może być bezpieczne, ale
To co wyżej plus jak ten młody faktycznie nie głosuje przez to, że musi iść do punktu wyborczego to niech może lepiej nie głosuje.
Są głosy za, są głosy przeciw głosowaniu przez Internet, ale jak widać Estonia pokazuje, że się da.
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/swiat/artykuly/8674170,estonia-zakonczyly-sie-wybory-parlamentarne-glosy-oddano-online.html
@Eustachy_goli_pachy: panie, a kto to zrozumie? 99% obywateli nie wiedziałoby jak to działa. Jak nie potrafię czegoś zrozumieć, to nie ufam temu na tyle, aby oddawać zliczanie głosów.
@maci3nty: tak, tylko wtedy musisz to sfałszować w dziesiątkach tysięcy komisji - fałszerstwo musi odbyć się oddolnie. To jest dużo trudniejsze. Natomiast w przypadku głosowania online to wszystko można zrobić centralnie.
Zaufania do tego typu wyborów nie buduje też to, że ktoś kto je popiera używa w tej samej rozmowie słów typu bitcoin, blockchain.
Poza tym te głosy nadal mogą być tajne, wystarczy że osoby mające dostęp będą zobowiązane do zachowania tajemnicy.
Systemy zewnętrznej weryfikacji i walidacji pozwalają na tajne głosowanie które jest bezpieczne i można policzyć głosy i nawet sprawdzić czy nasz głos został uznany. Dam brałem udział w takim projekcie w okolicy 2010 roku i