Aktywne Wpisy
Ukradziono mi rower o wartości około 3000 zł. Zgłosiłem sprawę na policję. Mam nagrania, na których widać złodzieja. Poniżej zamieszczam foto. Kradzież miała miejsce we Wrocławiu w okolicach aquaparku/Wroclavi. Rower przypiąłem do stojaka rowerowego pod klatką schodową na zabezpieczeniu typu sprężynka (niestety używałem jej tylko do krótkotrwałego przypięcia roweru, żeby nie wozić się z ciężkimi łańcuchami...). Kradzież nastąpiła w niecałą godzinę od przypięcia roweru. Zakładając, że przechodził tamtędy bez sprzętu zaraz po
rosomak94 +505
#amazon #dhl #kurier
@C0rsair: mozna wyslac czymkolwiek innym i amazon powinien zwrocic koszta. Ja tak nadawalem zwroty poczta polska do niemiec.
Natomiast to ze amazon.de daje etykiety dzialajace w PL, jest dziwne biorac pod uwage amazon.pl i reszte europejskich wersji. Byc moze wlasnie sie to skonczylo ¯\(ツ)/¯
Rejestrowałeś wcześniej nr przesyłki z otrzymanej etykiety na stronie https://dhl24.com.pl/zwroty/
@t32t3g
Na pewno masz etykietę DHL Parcel lub DHL eCommerce (w Polsce obie obsługuje DHL Parcel). Poza DHL Parcel mamy jeszcze DHL Expres, DHL Global Mail, DHL Global Forwarding, DHL Freight, DHL Supply Chain i DHL (są to oddzielne firmy, choć wszystkie należą do Deutsche Post). W Żabce i automacie można nadać tylko paczki DHL Parcel / DHL