Aktywne Wpisy
oldsox +4
Witam
Powoli zbliza sie czas pozgenac sie ze swoim 23 letnim seatem leonem. Szukam wiec samochodu. Moze ktos cos doradzi by nie siedze w temacie motoryzacji. Kwota to do 100 tysi
Sytuacja:
Roczny przebieg 5 000 km( praca zdalna )
Rodzina 4 osoby
Wymagania:
Bezwaryjny albo chociaz prosty w obsludze naprawie
Na długie lata bo dla mnie to tylko konieczny wydatek
Nie suv( na samo miasto bez sensu)
Benzyna ( j.w)
Troche
Powoli zbliza sie czas pozgenac sie ze swoim 23 letnim seatem leonem. Szukam wiec samochodu. Moze ktos cos doradzi by nie siedze w temacie motoryzacji. Kwota to do 100 tysi
Sytuacja:
Roczny przebieg 5 000 km( praca zdalna )
Rodzina 4 osoby
Wymagania:
Bezwaryjny albo chociaz prosty w obsludze naprawie
Na długie lata bo dla mnie to tylko konieczny wydatek
Nie suv( na samo miasto bez sensu)
Benzyna ( j.w)
Troche
xiv7 +99
#heheszki
#czarymary
@GladysDelKarmen: Leki weź bo te urojenia niedługo mogą stać się niebezpieczne.
Kodeks Prawa kanonicznego, kanon 977:
"Rozgrzeszenie wspólnika w grzechu przeciw szóstemu przykazaniu Dekalogu jest nieważne, poza niebezpieczeństwem śmierci."
Czyli nie może dać rozgrzeszenia, chyba że zaruchał ją (sprawdzić czy nie Sosnowiec) na śmierć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak widzę coś związanego z filmem Kler to mam przed oczami rozmowę z katolykami w robocie:
- O tak. Widziałem. Nawet dało się obejrzeć, ale wiesz, to specjalnie przejaskrawione było.
- Tak?
- A wiecie o tym że ten film nakręcono w Czechach, bo w Polsce się nie dało?
- pikachuface.jpg
#bekazpodludzi #bekazkatoli
@niszczycieldobrejzabawy12: ale jak to proszę księdza? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@GladysDelKarmen: No, ale warunkiem rozgrzeszenia zgodnie z prawem kanonicznym jest również odbycie kary zgodnej z prawem i przynajmniej próba zadośćuczynienia rodzinie i społeczeństwu. Też jakbyśmy nie przebaczali nikomu i nigdy i nie było resocjalizacji to społeczeństwo by nie funkcjonowało. Nawet prawnie mamy przedawnienie- osoba po danym okresie czasu jest tak traktowana jak niekarana- skandal