Aktywne Wpisy
DontDoThis +2
Dostałem dziś 2 możliwości pracy
1 Mechanik maszyn komunalnych (traktory, zamiatarki)
Plusy i minusy:
+ stała stawka 25zł netto na start
+ jestem sam, nikt mnie nie kontroluje
+ proste prace typu wymiany reflektorów, elementów
- brudna praca w nieładnym zakładzie
- 4km od mieszkania
2 Typ od dzwonienia z fotowoltaiki
Plusy i minusy:
+ 1.5km od mieszkania, dojazd autobusem
+ ładne biuro
- zarobek tylko z prowizji, ale to 100zł za
1 Mechanik maszyn komunalnych (traktory, zamiatarki)
Plusy i minusy:
+ stała stawka 25zł netto na start
+ jestem sam, nikt mnie nie kontroluje
+ proste prace typu wymiany reflektorów, elementów
- brudna praca w nieładnym zakładzie
- 4km od mieszkania
2 Typ od dzwonienia z fotowoltaiki
Plusy i minusy:
+ 1.5km od mieszkania, dojazd autobusem
+ ładne biuro
- zarobek tylko z prowizji, ale to 100zł za
#pracait #programowanie #programista15k #it
Kiedy poczuliście, że jesteście senior devem? Kim on wg was jest? Mid to takie nijakie pojęcie, bo uważa się za niego osoba z 1,5 roku oraz 7 lat doświadczenia. Podobnie są seniorzy z 3,4 lata expa.
Jak to wygląda w rekrutacjach? Czego firma oczekuje gdy wystawia ogłoszenie na seniora?
Kiedy poczuliście, że jesteście senior devem? Kim on wg was jest? Mid to takie nijakie pojęcie, bo uważa się za niego osoba z 1,5 roku oraz 7 lat doświadczenia. Podobnie są seniorzy z 3,4 lata expa.
Jak to wygląda w rekrutacjach? Czego firma oczekuje gdy wystawia ogłoszenie na seniora?
1) Praca 8h, ale w biurze jest się 9h ponieważ doliczana jest przerwa 15 i 45 min, co jeżeli nie chce tej przerwy 45 min?
2) Bezpłatny dzień próbny XD
3) Okres próbny (3 msc) umowa zlecenie.
Dodam, że firma nie pierwszy lepszy januszex, szukali specjalisty, wymagania typowo korpo w tym język (ale to standard). W dupie mi się poprzewracało czy te 3 punkty to dywiza typowego janszexu?
#pracbaza
@zielony_goblin:
1) nie
2) nie
3) okres próbny jest normalny, natomiast jeżeli docelowo chcesz UoP to powinien być raczej UoP próbny na 3 miesiące.
O ile jestem w stanie zrozumieć to doliczenie 45 minut, tak te 15 to przecież wynikają z kodeksu pracy (-‸ლ)