Aktywne Wpisy
miekki_am +293
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +133
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
Jak wyżej
Hindenburg robi śledztwa tylko tam gdzie może zarobić na shortach.
Niestety LPP słabo tę sytuacje rozegrało.
Jak zarząd sobie wyobrażał że to się nie wyda ?
Przecież tam pracuje wiele osób + księgowość i zawsze napotkasz niezadowolonego pracownika który za kasę zrobi donos.
Trzeba było trąbić wszędzie że eksportują do Kazachstanu a co się dzieje z ubraniami dalej to ich to
LPP jest z Gdańska czyli kolebki anty PiS.
LPP płaci gigantyczne podatki miastu Gdańsk.
Nie ma możliwości żeby Tusk zrobił im krzywdę.
Jutro Tusk na konferencji powie, że trzeba sprawę zbadać i wyciągnąć konsekwencje.
Spodziewam się w najbliższych dniach dużych wahań kursu LPP, ale za pół roku nikt już o aferze nie
@zaq22: Ale ma powiedzieć: "raz dwa mi tu kurs akcji znowu na 18k dawać", czy jak?
@zaq22: ej, ale przecież napisaliśmy, że wychodzimy ale... na spokojnie :)
Jesteśmy tu po to żeby zarabiać kasę.
Nie ważne czy Tusk jest dobry czy zły.
Ważne jest to czy LPP będzie rosło czy spadało.
to ty.
wrzuciłeś.
do tego tematu.
politykę.
zupełnie.
niepotrzebnie.