Aktywne Wpisy
SebastianDosiadlgo +413
#zalesie Dzieci w podstawówce lat 9+ sikały ze szczęścia jak zobaczyły w zamrażarce sklepowej lody Ekipy od Friza i wymieniały się na przerwach papierkami po lodach.
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
Tępe NPC-e lat 18+ sikają ze szczęścia, że mogą wypić przesłodzoną wodę w super-cool-hype-trendy żółtej puszce za 6.99 zł a potem jeszcze pójdą do kina, żeby obejrzeć kiczowaty film-laurkę o typie z instagrama, który zarobił na takich idiotach kilkanaście milionów xD xD
Nie wiem kto jest
xiv7 +12
Przepis - https://wykop.pl/wpis/74698043/jedyny-przepis-na-chleb-na-zakwasie-jakiego-bedzie
#chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem #bojowkapiekarska
Brawa dla chłopa, aż sam też muszę napisać, że zaiste piękny to chleb
Dwa że takie chłodne ciasto łatwiej naciąć i udekorować. Mniej się rozlewa i fajnie trzyma kształt nadany w koszyczku.
Trzy że niby daje to możliwość dofermentowania ciasta co niby przekłada się na lepszy smak.
Wkładam zimne do garnka. Ale można też mu dać kilkanaście minut. W mojej ocenie nie
@Krznl: widzę że dobrze się rozumiemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rano karmisz zakwas - minuta roboty. 8h nic nie robisz.
Mieszasz składniki - 5 minut.
Po godzinie i po dwóch zakładasz ciasto - 2 minuty trwa jedna taka operacja.
Po 4-5h (w trakcie których nic nie robisz) formujesz bochenek (5 minut max) i wstawiasz do lodówki na noc.
Samo pieczenie rano wymaga bycia przy piekarniku przez około godzinę.