Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci
Największa patologia jaka teraz jest to ceny na wtórnym. Skoro nowe mieszkania, z najnowszymi normami energetycznymi, niewymagające remontu, świeże chodzą po 18K to moja wielka płyta / kamienica będzie kosztować tyle samo bo ściany są pomalowane i moje stare meble też już stoją.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@armagedon444: No dokładnie, w dodatku wystarczy popatrzeć na plany UE na takie starocie nie spełniające norm energetycznych ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego wysokie czynsze na leśnych dziadów w spółdzielniach. Później będzie płacz u Jaworowicz, że mnie znowu oszukali xd
  • Odpowiedz
@srgs: komunikacja miejska, (tramwaj, metro, pociąg, autobus), sklepy, szkoły, infrastruktura miejska, przychodnie, tereny zielone.
Dobrym przykładem jest takie wrocławskie jagodno. Bloków i domków deweloperka n------a, jedyną droga wyjazdową z osiedla jest niedostosowana (a i tak przebudowana!) jedna ulica. osiedlowe uliczki wąskie i pozastawiane autami. Brak zieleni, brak sklepów (no jest lidl i chyba nawet biedronka, ale z------e ludźmi bo to jedyne sklepy na osiedlu) A no i z komunikacji to
  • Odpowiedz
@armagedon444:

Przeglądam mieszkania na wtórnym i niemal każde nadaje się do remontu. Nawet w miarę nowe unity ludzie wykańczają po taniości i bez gustu. Nie da się patrzeć na te mieszkania.

Potem oczekują ceny jak za nowe budowane obok + wykończenie. Choć sami zapłacili nawet połowę mniej bo ich blok był dużo tańszy wiele lat temu.
  • Odpowiedz