Do sprzedaży dwa połączone mieszkania o powierzchni 107 m2. Mieszkania zostały podzielone na sześć mikro kawalerek. Każda posiada łazienkę, część sypialną i aneks kuchenny. Wszystkie są urządzone, wyposażone i wynajęte.
Decyzją PINB należy przywrócić mieszkania do stanu pierwotnego.
@Jankowalski715: jak zrobił w każdym apartamencie łazienkę? Rozkuwał i prowadził rury do pionów? Zawsze zastanawiało mnie to, czy da radę pozmieniać układ mieszkania - kwestia kuchni.
@Jankowalski715: ale d--a piecze. A tu sie okazuje ze w sumieee... podzielono na 6, wiec wiecej osob mzoe tam mieszkac (zmniejszanie roznic spolecznych), do tego w cenie pokoju, masz kawalerke z wlasna kuchnia i prysznicem.
@keep_movin: pewnie wszystko rozprowadzone pod podlogami i finalnie poziom podlogi jest podwyzszony o kilkanascie cm kosztem wysokosci uzytkowej lokalu, szybki sposob fliperski zeby nie naruszac konstrukcji nosnej. A sprzedaje sie po metrazu a nie kubaturze..
@hu-nows: ile gdzieś mieszkanue mogło stracić cm na wysokości. Duży spadek jest potrzebny? No i dochodzi też kwestia udrażniania, bo jak zapchałoby się to bez żmijki kilkumetrowej nic się nie zdziała.
@keep_movin: niekonieocznie odczuwalne, nawet teraz normy jasno nie mowia jaka ma byc wysokosc lokalu i sa dostepne takie co maja 2,8 m albo 2,6 m i wszystko schodzi jako normalne mieszkania \(ツ)/¯
@hu-nows: przyszła mi jeszcze do głowy kwestia spadku ciśnienia wody w rurach. Przecież jak kilka osób w tych apartamentach poszłoby się kąpać to chyba słabo by to wyszło. Jak nawet w starych mieszkaniach, gdy było jedno przyłącze do wody na kibel i kuchnię to czuć było wyraźny spadek.
@keep_movin: ano komfortu wodnego nikt w akcie notarialnym nie gwarantował ; ) nawet w legitnych, nowych blokach odczuwa sie spadki cisnienia wody, taka fizyka, a wykonawcy wszedzie daja rurki cienkie jak kabanos
@hu-nows: Doprowadzenie wody i kanalizacji to pół biedy, ale ile pionów wentylacyjnych tam jest? Przecież nowego nie wykujesz, a zwykły wentylatorek w ścianie to o kant tyłka można roztrzaść.
@Jankowalski715: gdzie można "pomagać" takiej patologii? niedaleko mnie budują budynek z lokalami usługowymi (i takie jest przeznaczenie dział,ki), a na olx leca już ogłoszenia na "mieszkanie"
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Do sprzedaży dwa połączone mieszkania o powierzchni 107 m2. Mieszkania zostały podzielone na sześć mikro kawalerek. Każda posiada łazienkę, część sypialną i aneks kuchenny. Wszystkie są urządzone, wyposażone i wynajęte.
Decyzją PINB należy przywrócić mieszkania do stanu pierwotnego.
Zainteresowanych proszę o kontakt
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-107-m-warszawa-ID4pC6g
Bardzo dobrze, niech Pan rentier ginie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
Przepompownie WC i pomporozdrabniacze - DoStudni.pl
https://www.dostudni.pl/przepompownie-wc-i-pomporozdrabniacze,c54.html
Czyli doprowadzenie wody robi za płytami gk?
Ok, dzięki za info.
Jak nawet w starych mieszkaniach, gdy było jedno przyłącze do wody na kibel i kuchnię to czuć było wyraźny spadek.